Diari La Veu del País Valencià
L’ajuntament sol·licita una subvenció de 3.800 euros per a esterilitzar a 60 gats de carrer
La Regidoria de Sanitat ha dissenyat una campanya d’esterilització per a acabar amb les molèsties que ocasionen les colònies de gats de carrer mitjançant el control dels naixements. Amb aquest propòsit, l’Ajuntament ha sol·licitat a la Diputació Provincial d’Alacant una subvenció de 3.800 euros per a escometre aquesta actuació que afectarà a 60 gats, 30 mascles i 30 femelles. L’edil de Sanitat, Begoña Monllor, ha declarat que aquesta mesura “incrementarà el descens de la població i la reducció de les molèsties provocades pel zel”.
Monllor ha explicat que els tècnics han assegurat en els seus informes que “existeix una necessitat real de controlar els grups de gats de carrer”. S’escolliran de les colònies situades en els carrers Doctor Marañón (composta per 17 gats), Bidell i Rector (12 gats), Músic Mariano Pérez (10 gats), les zones del Centre de Salut II (10 gats), la Facultat d’Educació (10 gats) i Villamontes (20 gats).
L’edil ha informat que el departament compta també amb una partida pressupostària per a recolzar la campanya per a la desparasitación i la vacunació contra la ràbia prèvia a l’esterilització, l’ús de medicaments i l’eutanàsia per a gats amb malalties greus.
La Regidoria de Sanitat té censades vint colònies felines, compostes per 250 gats, disperses pel casc urbà de Sant Vicent i l’extraradi.

Comparteix

Icona de pantalla completa