Diari La Veu del País Valencià
Programa d’acció comunitària per a 60 menors en el barri Santa Isabel
El regidor de Benestar Social, David Navarro, ha anunciat que l’ajuntament reprèn dilluns que ve -amb l’inici del curs- el programa d’acció comunitària, amb 60 menors, en el barri Santa Isabel. “Estem molt satisfets d’aquest projecte perquè s’han aconseguit bons resultats, sobretot en el col·legi, ja que els beneficiaris han millorat el seu rendiment escolar i en les aules es respira un ambient més adequat”, va assenyalar l’edil. David Navarro va detallar que està previst treballar amb xiquets i joves de famílies amb realitats econòmiques i socials de tot tipus, ja que facilita la comprensió mútua de la situacions en les quals viuen i, per tant, la convivència.

Benestar Social promou la convivència amb un programa d’acció comunitària per a 60 menors en el barri Santa Isabel

L’edil ha precisat que es tracta d’un programa que el seu objectiu és treballar amb persones joves per a prevenir problemes de convivència en el barri. Per a aconseguir-ho, l’actuació proposa que els menors assimilen normes i valors socials com el respecte, la responsabilitat o la solidaritat, a través d’activitats com el joc, la música, el reforç escolar i les habilitats socials, en les quals participaran en funció de la seua edat.

D’aquesta forma, en la ludoteca del Centre Social de Santa Isabel es duran a terme les accions relacionades amb el joc, per a xiquets entre 3 i 6 anys, “que és vital per al desenvolupament del llenguatge i la intel·ligència emocional”. Amb joguets com a nines, casetes o pilotes, també aprendran a cooperar i a respectar als altres.

El taller de música, que també es durà a terme en el Centre Social, està pensat per a xics majors de 6 anys, ha precisat l’edil, ja que als xavals del programa els motiva molt aprendre coreografies de ball o a tocar la guitarra i el calaix gitano, que els exigeix ser metòdics, col·laborar i treballar en equip.

Segons Navarro, la intervenció igualment contempla reduir o prevenir el fracàs escolar amb classes de reforç per a alumnes d’Educació Primària. Els menors també acudiran a tallers d’habilitats socials en els quals “aprendran a resoldre de forma pacifica els conflictes que se’ls presente en l’aula o en les seues famílies, a empatizar amb els altres, a ser solidaris, en definitiva, a desenvolupar la seua intel·ligència emocional”.

Un equip de quatre persones serà l’encarregat de treballar a fons amb els menors i estarà format per un psicòleg i tres monitors. Actuarà coordinat amb l’equip base de la regidoria i amb els centres educatius del barri, el col·legi Santa Isabel i l’institut Haygón.

El programa també arreplega l’Escola d’Estiu en el col·legi Santa Isabel, que va tenir lloc en el mes de juliol, en la qual els menors van participar en activitats lúdiques i d’esbarjo.

Comparteix

Icona de pantalla completa