Diari La Veu del País Valencià
Premi a Sant Vicent pel seu Programa de Mobilitat Infantil
El Programa de Mobilitat Infantil en els Centres Escolars de Sant Vicent ha obtingut el primer premi que atorga la Generalitat Valenciana, en reconeixement a les iniciatives per a promoure un model de mobilitat sostenible en la ciutat. La regidora de Medi ambient, Nuria Pascual, va expressar la seua satisfacció per aquest guardó que “reconeix l’intens treball que es fa en els col·legis, on es promociona l’autonomia infantil i els camins escolars assegurances”. Sant Vicent ha concorregut a la I edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat 2016 amb tres accions que en l’actualitat s’estan duent a terme en el municipi, i que són el Programa de Mobilitat Infantil, la Setmana de la Mobilitat 2015, i la intervenció urbanística en els voltants dels col·legis Juan Ramón Jiménez i Azorín.

Sobre el programa de Mobilitat Infantil, Nuria Pascual explica que hi ha estudis que assenyalen que els xiquets i xiquetes que van al col·legi caminant o fent exercici milloren en atenció, rendiment escolar, i presenten una major socialització perquè van amb els seus companys i es potencien les relacions socials entre ells”. A més, progressen en la seua autonomia i salut i s’aconsegueix un entorn més eficaç i eficient en reduir el nombre de vehicles que circulen al voltant dels col·legis. El Joc de la Serp, xarrades sobre l’ús de la bicicleta i sobre educació vial, aparcaments per a bicis en els centres escolars i rutes guiades amb bici dels alumnes fins al Parc Nord són algunes de les activitats que es realitzen en els centres educatius de Sant Vicent i que impliquen als estudiants, a les seues famílies i a la comunitat docent.

La regidora de Seguretat Ciutadana, María Isabel Martínez, va ressaltar la col·laboració activa de la Policia Local de Sant Vicent, en l’educació dels escolars, “incidint en el necessari compliment de les normes que afecten als vianants i als ciclistes”.

Projectes ara premiats i que la regidora d’Educació, Begoña Monllor, va portar a la Primavera Educativa, el passat mes de maig, juntament amb altres iniciatives que s’engegaran en breu com és la Xarxa d’itineraris Per als vianants i Ciclistes segurs.

L’alcalde de Sant Vicent, Jesús Villar, i la regidora de Medi ambient acudiran matí a València a arreplegar el premi que es lliurarà en el marc de la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible (saló d’actes de la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre)”.

Comparteix

Icona de pantalla completa