Diari La Veu del País Valencià
Més de 2000 escolars al programa de Mobilitat Escolar de Sant Vicent
L’alcalde Jesús Villar ha arreplegat aquest matí el primer premi de la Setmana Europea de la Mobilitat 2016 que concedeix la Generalitat valenciana. El guardó, que li ha lliurat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, reconeix el programa de Mobilitat Infantil en els Centres Escolars de Sant Vicent, que té com a objectiu promoure un model de mobilitat sostenible en la ciutat. Jesús Villar ha agraït el reconeixement, “perquè és un orgull que aquesta distinció es quede a Sant Vicent i accions com aquesta facen del nostre municipi una ciutat millor”.

La regidora de Medi ambient, Nuria Pascual, ha acompanyat a l’alcalde en l’acte de lliurament dels premis, que s’ha efectuat aquest matí a València, en el marc de la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible. Nuria Pascual ha destacat la importància de la distinció atorgada per la Generalitat, que reconeix “el programa modèlic d’interacció municipi-escola en matèria de mobilitat sostenible per a dissuadir de l’ús de vehicle privat per a desplaçar-se als col·legis”.

En aquest programa van participar el passat curs més de 2.000 escolars d’11 dels 12 centres públics de la ciutat. Es van realitzar xarrades a càrrec de la Policia Local de Sant Vicent i de la Direcció general de trànsit, així com classes d’educació vial en el parc infantil de tràfic, rutes amb bici i el Joc de la Serp, entre altres activitats orientades a promoure els desplaçaments a peu o amb bicicleta per a anar o tornar del col·legi a casa.

“Des de la regidoria anem a seguir apostant per aquesta línia i, a més de treballar en el camp educatiu, ho farem en l’àrea urbanística per a cercar les millores vies perquè els xiquets i xiquetes puguen anar al col·legi per camins i itineraris segurs, sense risc a tenir accident algun, per a aconseguir la màxima autonomia infantil”, va dir Nuria Pascual.

Comparteix

Icona de pantalla completa