Diari La Veu del País Valencià
Comença l’esterilització de 13 gates sense amo a Sant Vicent
La Regidoria de Sanitat ha començat avui la campanya d’esterilització de gats sense amo en el municipi, que contempla la intervenció de 13 femelles. Provenen de tres colònies de la ciutat, situades en els voltants de l’Hospital de Sant Vicent, del Centre de Salut II i de l’avinguda dels Carreters.

Aquest migdia s’ha operat a la primera de les gates en la Clínica veterinària Esquerre que juntament amb la Clínica veterinària Sol i Luz, col·laboren amb l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig. La regidora de Sanitat, Begoña Monllor, explica que la Protectora d’Animals d’Alacant és la responsable de localitzar a les gates en alguna de les tres colònies citades.

Una vegada capturades, es traslladen a una de les dues clíniques veterinàries on s’efectua l’operació corresponent. Begoña Monllor puntualitza que l’animal no és soltat immediatament, sinó que se li trasllada a un centre amb nucli zoològic, “on passa cinc dies en observació fins a la seua total recuperació”.

Com a tractament extra, s’ha decidit posar la vacuna antirràbica a totes les gates, “ja que des d’enguany és obligatòria també per als gats i no solament per a gossos”, recorda Begoña Monllor. A més, totes se sotmetran a un desparasitación interna i externa. Posteriorment es resituaran en una nova colònia, que serà una zona enjardinada pròxima al Polígon industrial Canastell. Totes s’agruparan en un mateix nucli per a facilitar el seu resocialización.

La Diputació Provincial d’Alacant ha aprovat una subvenció d’1.098 euros per a aquesta campanya d’esterilització de gats sense amo, a la qual cal sumar altres 1.700 euros que aporta l’Ajuntament per a la vacunació, desparasitación i atenció dels animals.

Comparteix

Icona de pantalla completa