Diari La Veu del País Valencià
La matriculació en línia en valencià augmenta un 24% en Infantil
L’edil d’Educació, Begoña Monllor, ha destacat l’increment d’un 24% en la matriculació de xiquets de 3 anys en la línia en valencià. D’aquesta manera, s’ha passat de 100 a 124 alumnes. Dades que han posat de manifest en la reunió del Consell Escolar Municipal (CEM), en el qual es va analitzar la matriculació en el curs 2016-2017 en els centres de Sant Vicent del Raspeig. Begoña Mollor assenyala que “estem molt satisfets del treball realitzat per a promocionar l’ensenyament de la llengua valenciana i que aquest augment es produïsca en col·legials que entren en el sistema educatiu ja que assegura el seu futur”.
Begoña Monllor també subratlla que pràcticament la totalitat de les famílies, el 96%, amb fills de 3 anys, han pogut portar-los al centre educatiu que volien gràcies al nou sistema d’elecció de col·legi implantat en aquest curs escolar, passant del districte únic al més pròxim al domicili de residència.
Sobre les dades de matriculació en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxiller, la regidora d’Educació valora positivament que s’haja aconseguit equilibrar la distribució d’estudiants en tots els centres del municipi. “Des de la Regidoria d’Educació hem fet un gran esforç per a promocionar la qualitat de l’oferta dels instituts, la qual cosa ha donat els seus fruits, ja que s’ha pogut aprofitar al màxim la capacitat d’alumnes en tots”.
A més, Begoña Monllor informa de la creació de la Comissió de Districtes Escolars que està formada, per l’edil d’Educació, directors, professors, representants d’Associacions de Mares i Pares d’alumnes (AMPA) i tècnics municipals. “Té com a objectiu realitzar una nova planificació de l’adscripció dels col·legis als instituts per a aconseguir que a partir del pròxim curs tots els escolars de Sant Vicent que acaben l’Educació Primària puguen fer l’ESO en el centre més proper al seu domicili”, assevera l’edil.

Comparteix

Icona de pantalla completa