Diari La Veu del País Valencià
Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona
La Regidoria d’Integració i Igualtat ha elaborat una variada programació d’activitats, que tindran lloc entre el 22 de novembre i el 2 de desembre, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona. El regidor de l’àrea, David Navarro, ha detallat que “s’han organitzat xarrades, debats, actuacions i actes institucionals amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre aquesta xacra que és la violència masclista”.
L’edil ha explicat que serà el divendres 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, quan es realitzen els esdeveniments principals. La plaça de la Comunitat Valenciana, des de les 11 hores, serà l’escenari d’una taula informativa sobre la violència masclista cap a la dona amb diversitat funcional, a càrrec de l’Associació de Xiquets i Joves amb Discapacitat d’Alacant (CAMINA). Per a les 12 hores està programada la Lectura d’un manifest institucional contra la Violència Masclista, en la porta principal del consistori.
A la vesprada, l’acció es traslladarà a la plaça d’Espanya. A les 18:30 hores, s’efectuarà una segona Lectura contra la Violència Masclista, a càrrec de la Plataforma per la Igualtat Raspeig. A la seua conclusió, començarà un espectacle de dansa contemporània interpretat per l’associació Over&Out. Mitjançant el llenguatge corporal una parella escenificarà, amb l’ajuda de la veu d’un narrador i de la música, l’evolució d’una relació de maltractament que farà reflexionar als espectadors.
També es penjaran 44 samarretes amb els noms de les 39 dones i els 4 xiquets que han sigut víctimes de la violència masclista en el que portem d’any.
L’inici de les activitats serà el dimarts 22 de novembre amb un debat titulat Cultura de la violació, moderat per la Plataforma per la Igualtat Raspeig. Es realitzarà en el Centre de Recursos Juvenils Els Molins a les 18:30 hores.
El dijous 24, el regidor David Navarro i l’edil d’Educació, Begoña Monllor, lliuraran els premis de l’II Concurs de Microrrelatos, Videos, Fotografia i Eslògans organitzat per la regidoria, en la Sala d’Exposicions dels baixos de l’ajuntament, a les 18 hores. Finalment, la companyia Clowndestino Teatre donarà una actuació en la qual s’identificaran accions de discriminació cap a la dona que passen inadvertides i que estan vinculades a situacions quotidianes.
El dimarts 29 de novembre, a les 19 hores en el Centre Social, està prevista una xarrada amb el títol Violències masclistes cap als cossos de les dones trans, que tindrà com a ponents a Vera Navarrete i Virginia Denia de l’Associació Trinxera.
El divendres 2 de desembre, la programació conclourà amb una altra xarrada les ponents de la qual són de la Plataforma per la Igualtat Raspeig i de l’Associació Trinxera, que abordaran el tema Mites i alternatives a l’amor romàntic. Serà en el Centre Social del barri Santa Isabel a les 19 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa