Diari La Veu del País Valencià
Reconeixement a Rafael García Molina, premi al millor divulgador de la Física
El veí de Sant Vicent i professor universitari, Rafael García Molina, ha obtingut el Premi Ensenyament i Divulgació de la Física que concedeix la Reial Societat Espanyola de Física, juntament amb la Fundació BBVA. L’alcalde, Jesús Villar, ha volgut reconèixer el guardó.

El premi, amb una dotació de 8.000 euros, reconeix, no solament la trajectòria en la divulgació i l’ensenyament de la física, sinó també la creativitat en els plantejaments, l’entusiasme en la labor docent, les contribucions excel·lents en física i la capacitat per a generar vocacions científiques.

García Molina, catedràtic de la Universitat de Múrcia, ha dedicat la seua vida a l’estudi i divulgació de la Física i és, al costat de la seua dona, Isabel Abril, professora de física en la Universitat d’Alacant, l’impulsor de projectes divulgatius de la física com “El Pati de la Ciència”, que durant 15 anys ha servit de projecció de l’ensenyament de la ciència entre els estudiants.

“Som tan divertits com els quals fan esports”, ha explicat García Molina a l’alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Jesús Villar, “el meu treball té molt de donar visibilitat a la cara amable de la física”.

Per a l’alcalde, “el premi és un merescut reconeixement a tota una vida dedicada a la ciència. La labor de divulgació és fonamental per a sembrar la llavor de la passió per la ciència.”

Comparteix

Icona de pantalla completa