Diari La Veu del País Valencià
Sant Vicent contra la violència masclista
Sant Vicent es reafirma com un Municipi Lliure de Violències Masclistes, “compromès a desenvolupar estratègies d’actuació per a combatre aquesta xacra i polítiques que aconseguisquen una societat lliure de violències masclistes”. Així ho ha expressat l’alcalde Jesús Villar durant la lectura d’un manifest institucional commemoratiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra avui 25 de novembre. Aquest ha sigut l’acte central de tots els programats per la Regidoria d’Integració i Igualtat amb motiu del 25N. Ha tingut lloc en la porta de l’ajuntament i han estat present la Corporació Municipal, treballadors de l’ajuntament, ciutadans i associacions. La Plataforma per la Igualtat Raspeig ha exhibit una pancarta amb el missatge “Ni un pas arrere”.
A més, des de les 11 del matí, en la plaça de la Comunitat Valenciana, l’Associació de Xiquets i Joves amb Discapacitat d’Alacant (CAMINA) ha instal·lat una taula per a informar sobre la violència masclista cap a la dona amb diversitat funcional. Ha cridat l’atenció dels veïns que passaven per davant del lloc, les fotografies de les integrants de l’entitat en les quals es demanava el cessament de la violència contra la Dona. Aquesta vesprada, les activitats es traslladaran a la plaça d’Espanya. La Plataforma per la Igualtat Raspeig llegirà un altre manifest contra la violència masclista. A la seua conclusió, començarà un espectacle de dansa contemporània, cridat “Doble ela”, a càrrec de l’associació Over&Out.
Cal destacar que durant la lectura del manifest s’ha fet esment a Alia D., de 26 anys, que va ser assassinada ahir per la seua parella a Fuenlabrada (Madrid). L’alcalde ha dit que “es tracta d’un atemptat contra la pau, contra el desenvolupament de la societat i contra la democràcia. Que és un problema dels poders públics, de les institucions i de tota la societat en el seu conjunt”.
L’alcalde ha acabat “condemnant la violència masclista com un fet social i un acte deleznable on tots i totes som responsables”. “Cal denunciar la violència de gènere en totes les seues formes i expressar públicament el nostre rebuig i exigir la responsabilitat inqüestionable de qui la practica”, ha manifestat. “Perquè una part fonamental de la lluita contra la violència de gènere és la seua condemna, rotunda i sense pal·liatius”, ha conclòs Villar.
Després de la lectura del manifest s’ha guardat un minut de silenci en memòria de la dona assassinada.

Comparteix

Icona de pantalla completa