Diari La Veu del País Valencià
Guaguacuna vol construir habitatges en la costa equatoriana per a les famílies afectades pel terratrèmol
L’associació Guaguacuna ha presentat avui en l’Ajuntament de Sant Vicent el Projecte d’Ajuda Casa Segura, destinat a les famílies de la província de Manabí (Equador) afectades pel terratrèmol d’abril passat, de 7,8 de magnitud. L’alcalde Jesús Villar ha destacat la importància d’aquest tipus de projectes en l’àrea de la Cooperació Internacional. En aquest sentit, el regidor de Benestar Social, David Navarro, ha informat que s’acaben d’aprovar les ajudes per a projectes internacionals de les associacions de Sant Vicent i Guaguacuna ha obtingut una ajuda de 6.300 euros per a rehabilitar la casa del voluntariat i la guarderia que tenen en el llogaret equatoriana de Mojandita, en Otavalo, i que en l’actualitat acull a 53 xiquets en risc d’exclusió.

La presidenta de l’ONG, Aida Crespo, ha visitat recentment la zona afectada pel terratrèmol. “Vam estar en ciutats com Portoviejo, Pedernales i Badia de Caraquez i les cases, edificis i carreteres van quedar destruïts. I ens vam dir que alguna cosa havíem de fer”. Fruit d’aquesta reflexió, ha sorgit la idea de construir habitatges de canya guadua, una planta semblat al bambú, oriünda d’aquesta zona de la costa equatoriana, que és molt resistent i flexible.

L’arquitecta equatoriana Zoila Camacho ha dissenyat els habitatges, per a les famílies que van perdre les seues llars i ara viuen en improvisats chamizos de plàstic i cartó. “Proposem una casa de 36 metres quadrats, amb tres habitacions, cuina i bany. Hem estimat el preu en 9.000 dòlars per cada unitat”.

Per a dur a terme aquest projecte, han començat una campanya per a recaptar fons. “Necessitem nous socis per a Guagucuna i també donatius per a fer realitat aquest somni”, va ressaltar Aida Crespo. La web de l’ONG és www.guaguacuna.org.

El violinista Llaura Malikian ha donat a aquesta associació de Sant Vicent els 2.500 euros que Chocrón Joiers li ha lliurat per la seua participació en el catàleg benèfic ‘Deu persones 10. Autoretrats 2017’. Llaura Malikian va visitar l’estiu passat la guarderia infantil que Guaguacuna té a Equador.


Comparteix

Icona de pantalla completa