Diari La Veu del País Valencià
Sant Vicent del Raspeig promou la compra de joguets no sexistes
“La imaginació dels teus fills no té límits. Li’ls posaries tu?”. Aquest és el lema de la campanya que ha iniciat la Regidoria de Benestar Social, Integritat i Igualtat de l’Ajuntament de Sant Vicent. S’ha dissenyat un cartell, en el qual una xiqueta juga a ser pirata i un xiquet juga amb una nina. El regidor de l’àrea, David Navarro, destaca “la importància d’enfortir els gustos dels xiquets i xiquetes, ja que així es reforça la seua autoestima i els valors d’igualtat”.
David Navarro indica que aquesta campanya té com a objectiu que la compra de joguets no estiga condicionada per rols, estereotips o pel gènere. “Creiem que és molt més important que es divertisquen jugant i es fomente la seua creativitat i desenvolupament a través dels joguets”. Aquesta campanya pretén, així mateix, no encasellar els xiquets o xiquetes en papers determinats, suposadament concordes amb el seu sexe.
El cartell s’està difonent a través de plataformes digitals, així com en els principals punts de difusió dels edificis municipals. La regidoria ha publicat en la web municipal un Decàleg, amb els consells per a encertar en l’elecció del joguet, sense caure en els estereotips, de manera que no es transmeten als fills i es perpetuen en les generacions esdevenidores.

Comparteix

Icona de pantalla completa