Catalunya prohibeix els talls de llum i gas a l'hivern a les famílies sense recursos

A la mesura podran acollir-se aquelles famílies amb uns ingressos mensuals per sota dels 569 euros. Entre abril i octubre s'hauran d'abonar els rebuts pendents
24 desembre 2013 01:00h
La Marea / Barcelona
 
El decret llei incorpora a l'actual codi de consum les mesures per a impedir la interrupció del subministrament elèctric. Segons ha explicat en roda de premsa el portaveu i conseller de Presidència, Francesc Homs, es podran beneficiar de la mesura les famílies que tinguen un nivell d'ingressos igual o per sota de l'indicador de Renda de Suficiència, situat en els 569,12 euros mensuals (7.967,73 euros a l'any).
 
Una vegada aquestes famílies reben l'avís del tall del subministrament per part de les companyies, hauran de presentar, en un termini de deu dies, un informe dels serveis socials que acredite el compliment d'aquests requisits. Es tracta d'una mesura temporal que abasta els mesos de novembre a març.
 
El deute acumulat haurà de satisfer-se entre abril i octubre, en les condicions que s'establisquen entre els usuaris i les empreses. És a dir, aquest decret no suposa l'impagament dels rebuts, sinó l'ajornament de les quotes.
 
Pressupostos recorreguts
 
La mesura ja estava inclosa en els pressupostos del 2014 després de ser acordada per CiU i ERC. El PP català ha recorregut els comptes davant el Consell de Garanties Estatutàries, per incloure una partida destinada a la celebració de la consulta d'autodeterminació. El recurs ha ajornat l'aprovació dels pressupostos, la qual cosa, segons ha mantingut Homs, ha portat al Govern a aprovar la mesura per via decret perquè entre en vigor al gener.
 
Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.
 
next