Diari La Veu del País Valencià
L’índex de delinqüència a Sant Vicent per sota d’altres municipis
La Junta Local de Seguretat ha celebrat aquest matí a Sant Vicent una reunió extraordinària, per a abordar diferents aspectes sobre la seguretat ciutadana en la ciutat i les seues urbanitzacions. Presidida per l’alcalde Jesús Villar, i el subdelegat del Govern a Alacant, Juan Antonio Gómez, han participat la regidora de Seguretat, María Isabel Martínez; el capità de la Guàrdia Civil, José Morillo, acompanyat pel Comandant accidental del Lloc de Sant Vicent i una Tinent de la Companyia de Sant Vicent; l’inspector Cap de la Comissaria Nord, Julián Montero, del Cos Nacional de Policia; el cap de la Policia Autonòmica, Feliciano Lafuente; l’Intendent Principal de la Policia Local de Sant Vicent, Juan Mariano Jiménez, i l’inspector Joaquín Calpena. L’alcalde Jesús Villar ressalta que “hem celebrat aquesta Junta Extraordinària perquè tots els agents implicats en la seguretat del municipi poguérem asseure’ns a treballar junts, aprofundint, més si cap, en la coordinació entre els diferents Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat. Ens consta que aquesta estreta col·laboració està donant els seus fruits i anem a continuar en aquesta línia de treball, perquè la seguretat és un assumpte prioritari per a l’Ajuntament. Agrair a Subdelegació de Govern, Policia Local i els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat la seua bona disposició sempre que són requerits per a una col·laboració conjunta”.

Les dades facilitades pel subdelegat del Govern en la reunió assenyalen que Sant Vicent està molt per sota de l’índex de delinqüència que tenen altres ciutats amb similar població i que estan per sobre del 40%. A Sant Vicent, l’índex delincuencial en 2014, va ser del 41,73%; en 2015 del 40,22%; i en 2016, del 36,94%.

La regidora María Isabel Martínez ha destacat la bona coordinació existent entre les Forces de Seguretat i ha animat als veïns al fet que criden a la Policia Local i a la Guàrdia Civil davant qualsevol dubte o sospita que poguera estar ocorrent alguna cosa anòmal en les seues propietats o en la zona on resideixen.

La regidora de Seguretat ha transmès un missatge de tranquil·litat als ciutadans de Sant Vicent, “ja que quant a seguretat ciutadana no hi ha hagut delictes greus i estem bastant per sota dels índexs de delinqüència habituals com ens ha informat el subdelegat del Govern”.

Comparteix

Icona de pantalla completa