Els socialistes demanen un carrer a València dedicat a Vicent Andrés Estellés

Ximo Puig aposta pel treball perquè tots coneguen l'obra del poeta de Burjassot
5 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
El portaveu socialista en l'Ajuntament de València, Joan Calabuig, ha anunciat que el seu grup presentarà una moció perquè es dedique un carrer a Vicent Andrés Estellés a la ciutat de València. També ha assegurat que aquesta exposició és ʺde màxima rellevànciaʺ i ha assenyalat que el poeta de Burjassot ʺes mereix, per la seua trajectòria i per tot el que ha aportat a la nostra cultura i a la nostra llengua, així com a la ciutat de València, que reconeguem aquesta labor i puga tenir un carrer per a ser recordatʺ.
 
Ximo Puig, va assegurar en la visita que ʺés molt important treballar perquè l'obra que persisteix de Vicent Andrés Estellés la coneguen tots els xiquets, xiquetes, joves i majors, tots els valencians i també tothom, perquè és un poeta que va més enllà de les fronteres de la nostra terraʺ. D'aquesta manera s'ha manifestat Puig, després de visitar l'exposició que ha organitzat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i ha insistit que ʺés una alegria poder visitar aquesta exposició i rendir el nostre petit homenatge perquè Estellés ha sigut el poeta contemporani més important de la nostra terraʺ.
 
Puig ha recordat que Estellés era ʺun home compromés, d'una gran qualitat intel·lectual i literàriaʺ i ha lamentat que ʺhi ha molta gent que no coneix al poeta i açò serveix per explicar la seua obraʺ. De fet, ha advertit que ʺmolts creadors tenen massa dificultats i, per això, és important el treball que fan les institucions com l'AVL per a situar als actors fonamentals de la nostra literatura on corresponʺ.
 

Vicent Andrés Estellés - Entrevista a TV3 (any 1987)

next