Diari La Veu del País Valencià
Albiol exigeix a Indústria que paralitze el fracking a Castelló
RedactaVeu / Castelló

La diputada d’EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, argumenta que actualment, la documentació aportada per Montero Energy, es troba sent analitzada per la Conselleria d’Indústria que amb les dades que té a la mà, “seria impensable que donara la seua autorització a Montero Energy i passara el tema a Medi Ambient”.

Albiol recorda que una de les conclusions del grup d’experts de la Diputació de Castelló va ser precisament que l’anàlisi de la documentació presentada per Montero Energy S.L revela no solament una absència de rigor científic en els aspectes geològics i hídrics, sinó que manca de la més mínima i elemental cura en la seua elaboració. “Unes conclusions demolidores que haurien de llançar per terra les intencions de la mercantil i posar en guàrdia a la Conselleria d’Indústria”.

La diputada recorda que a Catalunya, Indústria ha rebutjat permisos molt similars per la seua feblesa tècnica, no entenem perquè ací sempre ha d’haver-hi altres interessos pel mig. “La Conselleria d’Indústria no pot fer oïts sords a aquestes advertències i recomanacions perfectament fonamentades i justificades”, assegura la representant d’esquerres, “Buch té en les seues mans suficient informació i dades per tombar aquests projectes, si no vol, és per una qüestió de voluntat política”.

La diputada afirma que ens preocupa enormement les informacions transmeses per la Plataforma Antifracking de Castelló referents a la reunió que van mantindre amb el conseller Buch, “pareix ser que la seua postura es tirar endavant amb la concessió dels permisos d’investigació a l’empresa privada Montero Energy”, i afegeix, “demanem a Buch que recapacite, i amb tota la informació que té al seu abast prenga la decisió més sensata actualment, rebutjar els permisos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa