Diari La Veu del País Valencià
El PSPV impugnarà els comptes de 2014 de Xàtiva
RedactaVeu / Xàtiva

El portaveu dels socialistes de Xàtiva, Roger Cerdà, ha anunciat que la seua formació impugnarà davant la justícia els Pressupostos de 2014 si el PP no corregeix les diverses il·legalitats que es cometen i que el PSPV ha reclamat que se solucione. Cerdà afirma que els comptes, aprovats de forma provisional pel PP en solitari “incompleixen la llei en diversos punts”, i aquests incompliments a més “posen en perill l’estabilitat financera de l’Ajuntament”.

La primera de les il·legalitats és que el PP vol ajornar deutes de 2013 per a exercicis posteriors (2014, 2015 i 2016), però aquestes plurianualitats “sols es poden fer quan es tracta d’obres que pel seu període d’execució necessiten més d’un exercici per a concloure’s”. No obstant el que pretén Rus és pagar revisions de preus d’obres ja acabades com el CCX i la Ciutat de l’Esport o per a fer front al pagament d’indemnitzacions per ocupació de terrenys. Així Cerdà denuncia que “Rus fa trampa, incorpora açò en el pressupost d’inversions i a més a més, aplica la màxima del que vinga darrere que pague, ja que trasllada una part important de les despeses a la pròxima legislatura”.

La segona de les reclamacions denuncia que Rus incompleix el Pla d’Ajust que el seu govern va haver d’aprovar en 2012 per tal d’acollir-se al Pla Montoro i demanar un total d’11 milions de euros per a pagar les factures que hi havia als calaixos de l’Ajuntament. En aquell Pla, necessari per a l’aprovació per part del Govern del préstec, el PP va dir que mantindria el Tipus de l’IBI i que les taxes municipals s’autofinançarien. Però amb els nous comptes es demostra que “Rus no és de fiar i governa improvisant, sense un criteri clar i intentant enganyar fins i tot al Govern d’Espanya”.

Finalment en la tercera i última de les reclamacions el que es denuncia és que s’han deixat fora del pressupost més de 500.000 euros que es necessiten per a fer front al pagament dels préstecs del 2003 i 2004 que hauria d’haver pagat la Generalitat Valenciana i que encara deu a l’Ajuntament. Aquest impagament ha suposat que l’Ajuntament haja hagut que pagar 600.000 euros en concepte d’interessos ens els darrers 5 anys “per culpa d’un PP que ha portat a la fallida econòmica la Generalitat, balafiant els diners de tots els valencians”, sentencia Roger Cerdà.

Comparteix

Icona de pantalla completa