Diari La Veu del País Valencià
2013, el primer any de LA VEU en deu moments

RedactaVeu / València.

Com tots els anys, 2013 també ha tingut la seua part dolça i la seua part amarga. El primer any del diari digital La Veu del País Valencià ha sigut testimoni de males i bones notícies.

Aquest és un xicotet resum de deu notícies que sintetitzen les milers que hem publicat. Notícies que, a més, han comptat amb l’interès dels lectors als quals desitgem un feliç 2014.

1 / Bausset: ‘Al País Valencià encara hi ha una total permissivitat pels actes portats a terme per l’extremadreta’

El PP se suma a la manifestació d’España 2000 i GAV contra l’alcalde de Burjassot

28 maig 2013

El PP s’ha sumat a la convocatòria (manifest de l’extrema dreta) d’una manifestació d’España 2000 i el GAV aquest dimarts a Burjassot. Aquesta manifestació va, en teoria, contra les polítiques de l’alcalde de Compromís, Jordi Sebastià, sota el lema ‘Així no i en contra les orgies catalanistes o concerts proetarres’, en relació a l’actuació del músic Fermín Muguruza en aquesta localitat. Burjassot ha sigut escenari durant les últimes setmanes de diversos incidents de feixistes com l’intent de rebentar l’homenatge a Estellés o la pintada en l’estàtua de l’escriptor i poeta de Burjassot o en el domicili de Ramón Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

————————-

2 / És perquè parle valencià

La meua llengua no provoca, no insulta, no intimida

10 agost 2013

És perquè parle valencià

La meua llengua no provoca, no insulta, no intimida

Si dic bon dia és perquè parle valencià.

Si pronuncie amb goig Xàtiva, Llíria o Carcaixent és perquè parle valencià.

Si els meus fills són Jaume, Jordi, Neus o Llum és perquè parle valencià.

Si use tenir i venir però també tindre i vindre és perquè parle valencià.

Si em sent a prop d’Estellés i d’Ovidi és perquè parle valencià.

Si tinc un jardí a vessar de margarides i roselles és perquè parle valencià.

Si decidisc generosament “hablarle en castellano” és perquè parle valencià.

Si vosté sap que jo existisc és perquè encara parle valencià.

La meua llengua no provoca, no insulta, no intimida.

No agredeix.

No margina.

La meua llengua fa viure el poble que la vetlla .

La meua llengua fa lliure el poble que la parla.

Maria Jesús Bolta

————————-

3 / Un altre cadell de NNGG amb gestos feixistes

29 agost 2013

Compromís per Paterna exigeix a l’alcalde Lorenzo Agustí que reprove aquest comportament antidemocràtic. El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “l’alcalde ha de donar explicacions sobre la foto apareguda en els mitjans d’aquells que s’autonomena candidat a presidir Noves Generacions (NNGG) en Paterna. Es tracta d’una imatge on aquesta persona exhibeix un gest deliberadament feixista, on queda clar el desafiament a les reaccions que el mateix PP ha iniciat davant altres casos semblants durant els últims dies”.

————————-

4 / Un conductor condemnat a presó per parlar en valencià a la Guàrdia Civil

20 setembre 2013

Cal recordar que Carles Mateu és un veí d’Almenara a qui l’any passat la Guàrdia Civil decidí retirar-li tots els punts del carnet de conduir amb una denúncia falsa pel simple fet de parlar a l’agent corresponent en valencià. El jutge, en primera instancia, va donar la raó a Carles Mateu. Ara l’Audiència condemnat a sis mesos de presó per desobediència a l’autoritat. Les xarxes socials ja s’han ficat en marxa per donar suport a Carles Mateu sota l’etiqueta #totssomCarlesMateu a Twitter.

————————-

5 / Al Tall, fins sempre!

19 octubre 2013

Una trentena d’artistes, cantants i grups del País Valencià com Pau Alabajos o els Obrint Pas, antics membres del grup com Miquel Gil, o la colla de dolçainers de Puçol han acompanyat Al Tall en aquesta darrera nit. Durant més dos hores, el grup ha repassat quatre dècades de música a través d’emblemàtiques cançons com el ‘Cant dels Maulets’, ‘Lladres’ ‘ A Miquel Grau’ o ‘El Tio Canya’. Una emocionant interpretació del ‘Cant de la Muixeranga’ amb la Nova Muixeranga d’Algemesí ha tancat el recital.

————————-

6 / El Cabanyal doblega Barberá, per Sergi Tarín

5 novembre 2011

La incertesa durà unes quantes hores. Dijous passat, a migdia, l’alcaldessa de València, Rita Barberà, convocà d’urgència als mitjans per referir-se a les darreres novetats sobre el Pla del Cabanyal. I ho feu amb tot l’aparell pirotècnic de posada en escena. És a dir, saló presidencial, taula llarga i àmplia disposició de regidors cridats a toc de xiulet. Llavors, amb arravatament de pescatera, començà la subhasta del fum. I fum compraren el mitjans durant la ràpida carrera digital. I fum tòxic consumiren molts lectors. I, fins i tot, fum d’excavadora cregueren distingir a prop de casa alguns veïns espantats.

————————

7 / RTVV / La reacció que arribà massa tard, per Xavier Aliaga

11 novembre 2013

Algú recordava en una xarxa social que allò que és susceptible d’empitjorar empitjora sense remei. Al País Valencià costa reconèixer on està el sostre del despropòsit, el sainet, la improvisació i la manca de sensatesa. Tal vegada l’hem tocat aquesta setmana, amb el tancament per part del Consell de la Generalitat del que quedava de la ràdio i la televisió públiques valencianes i els esdeveniments posteriors. Unes hores intenses políticament i social, d’interpretació incerta i confusa, amb reaccions que arriben massa tard per salvar un ens que es va condemnar econòmicament i social fa molt de temps. Una setmana que, amb matisos i graus, deixa tocats treballadors, partits polítics i societat civil.

————————-

8 / Saqueig a RTVV: María Abradelo va cobrar 270.000 euros més IVA en 2002

26 novembre 2013

El representant socialista en la Comissió de Control de RTVV, Josep Moreno, ha destacat casos com els sobrecostos d’alguns programes, el contracte signat amb la productora de José Luís Moreno per més de dos milions d’euros, o els sous cobrats per personatges com Jesús Mariñas o María Abradelo. El PSPV ha revelat aquest matí més contractes escandalosos que proven el saqueig que el PP ha dut a terme en RTVV durant els últims anys, per la qual cosa han insistit a exigir una comissió d’investigació.

————————-
>
Un altre acte de Fabra, esta vegada a Xàtiva, altre escàndol. La Policia impedeix els veïns assistir a la inauguració del Convent de Sant Doménech per part del president de la Generalitat, Alberto Fabra. A l’acte també assisteixen la ministra espanyola de Foment, Ana Pastor i l’alcalde i president de la Diputació, Alfonso Rus. Una nova protesta d’empleats de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) en un altre acte públic del president de la Generalitat, Alberto Fabra, en el qual s’ha desplegat una forta presència policial, ha provocat moments de tensió entre periodistes i els agents, que impedien l’acostament al cap del Consell. Mentrestant, els alumnes del CP Taquígraf Martí corejaven: “Que torne Canal 9″ des del pati del col·legi a l’arribada de Fabra”.
————————-
>
Al president de la Generalitat li hauria de caure la cara de vergonya després d’aquest video (Pomelo TV), però també a l’alcalde de La Pobla Llarga, Rafael Soler, que fins fa poc temps va ser Delegat del Consell a València. Com aquesta família hi ha una gran quantitat en el País Valencià, però clar és més important el balafiament, la corrupció, els sous dels assessors i polítics del PP que les persones. Fabra dimissió!! En el vídeo apareix també Reis Juan, la periodista acomiadada de Ràdio 9 i presidenta de MildeNou. En només tres dies, el vídeo de Juanita, la perruquera de la Pobla Llarga que critica a les portes del Palau de la Generalitat les retallades, la corrupció i el mal govern i que han vist ja més de 124.000 persones, s’ha convertit en tot un fenomen social. La seua situació, amb una filla dependent i un marit que viu sota els efectes que li va produir un infart cerebral, ha deslligat una ona de solidaritat.

Comparteix

Icona de pantalla completa