Diari La Veu del País Valencià
El Consell dóna per finalitzada l’emergència 0 per Risc Sísmic a l’entorn del projecte Castor
Europa Press / València

Així s’ha comunicat des del Centre de Coordinació d’Emergències al Consorci Provincial de Bombers, Subdelegació del Govern, Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia, Creu Roja i als ajuntaments de Peníscola, Vinaròs i Benicarló, així com als serveis municipals, CICU i Policia de la Generalitat amb els quals mantenia contacte directe des que es va activar el pla.

Aquest pla especial es va activar el passat 1 d’octubre en la Fase de Situació 0, que implica una intensificació del seguiment als municipis de Peníscola, Vinaròs i Benicarló en registrar-se en eixa matinada, a les 5.32 hores, un moviment sísmic de magnitud 4,2 en l’Escala de Ritcher i moviments sísmics de menor intensitat.

El telèfon valencià d’emergències 112 va rebre un total de 79 trucades des del 5 de setembre fins al 26 de desembre relacionades amb moviments sísmics produïts a la zona del Golf de València. En total es van registrar 528 sismes en el mateix període de temps.

A més, ciutadans del País Valencià han realitzat 15 consultes sobre els episodis de moviments sísmics en el portal www.112cv.com engegat per part de la Generalitat, a través de la Conselleria de Governació i Justícia i el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE).

Aquesta eina es va crear perquè els ciutadans resolgueren les seues inquietuds mitjançant la resposta, en temps real, de tècnics en la matèria.

Comparteix

Icona de pantalla completa