El Consell dóna per finalitzada l'emergència 0 per Risc Sísmic a l'entorn del projecte Castor

Davant l'absència de sismes des de fa dues setmanes
26 desembre 2013 01:00h
Europa Press / València

Així s'ha comunicat des del Centre de Coordinació d'Emergències al Consorci Provincial de Bombers, Subdelegació del Govern, Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia, Creu Roja i als ajuntaments de Peníscola, Vinaròs i Benicarló, així com als serveis municipals, CICU i Policia de la Generalitat amb els quals mantenia contacte directe des que es va activar el pla.

Aquest pla especial es va activar el passat 1 d'octubre en la Fase de Situació 0, que implica una intensificació del seguiment als municipis de Peníscola, Vinaròs i Benicarló en registrar-se en eixa matinada, a les 5.32 hores, un moviment sísmic de magnitud 4,2 en l'Escala de Ritcher i moviments sísmics de menor intensitat.

El telèfon valencià d'emergències 112 va rebre un total de 79 trucades des del 5 de setembre fins al 26 de desembre relacionades amb moviments sísmics produïts a la zona del Golf de València. En total es van registrar 528 sismes en el mateix període de temps.

A més, ciutadans del País Valencià han realitzat 15 consultes sobre els episodis de moviments sísmics en el portal www.112cv.com engegat per part de la Generalitat, a través de la Conselleria de Governació i Justícia i el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE).
 
Aquesta eina es va crear perquè els ciutadans resolgueren les seues inquietuds mitjançant la resposta, en temps real, de tècnics en la matèria.
 
next