Diari La Veu del País Valencià
El trencadís del Palau de les Arts cau a trossos una altra vegada

EFE / València.

Les fortes ratxes de vent registrades a València podrien ser la causa del despreniment de part del revestiment ceràmic de la coberta del Palau dels Arts, tancat al públic des d’ahir.

El conseller d’Economia, Máximo Buch, compareixerà hui davant els periodistes per a informar sobre l’incident, les possibles solucions tècniques i les accions legals per a demanar responsabilitats pel despreniment del trencadís, segons fonts d’aquest departament.

El tancament del Palau de les Arts ha motivat la suspensió de la programació de l’òpera, que hui anava a acollir un concert nadalenc gratuït de 150 músics valencians que desenvolupen la seua carrera fora del País Valencià. Ara s’està buscant un nou escenari, ha indicat el director de CulturArts, Manuel Tomás.

La Generalitat ha anunciat que estudiarà les mesures legals per a, si escau, demanar responsabilitats per l’incident en la part exterior de l’edifici, dissenyat per Santiago Calatrava.

El Palau de les Arts, integrat en el conjunt de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA), roman clos, i s’ha decidit ampliar el perímetre de seguretat en l’entorn després del despreniment, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El despreniment es va produir ahir en la zona fitada per l’actual clos i no hi ha hagut cap risc per al personal i els visitants.

La Generalitat assegura que prendrà les accions tècniques que siguen necessàries per a vetlar per la seguretat i poder tornar a obrir l’accés al públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa