Diari La Veu del País Valencià
Algemesí disposarà d’un catàleg d’arbres del patrimoni de la ciutat
RedactaVeu / Algemesí

Es tracta d’un compendi de 66 arbres distribuïts per tota la ciutat que s’han fet mereixedors de formar part del patrimoni cultural, la qual cosa implicarà que siga d’interés públic la seua protecció i conservació.

Entre els exemplars més presents per la seua ubicació en el centre urbà de la ciutat destaquen l’araucària situada al costat de la rotonda de la Muixeranga, el ombú del parc de Salvador Castell, les palmeres de la plaça Mare de Déu dels Àngels, del parc Salvador Castell, de la plaça de Cabanilles i de l’avinguda de Guadassuar.

En aquest mateix catàleg s’inclouen el plataner del parc Salvador Castell i el del col·legi Alberto Tortajada, així com un gran pollancre situat a la plaça d’Espanya. També es troben espècies destacades com el ficus de la zona de la Calàndria o el Brachychiton que es troba en aquest mateix lloc. També s’han inclòs en el llistat les oleas de la plaça d’Alacant, plaça del Cid, en el pati del Centre Cultural Jaume I, en el cementeri nou i en el jardí didàctic del parc de Salvador Castell.

“Els tècnics de l’ajuntament han arreplegat aquest llistat de 66 arbres per a la seua catalogació amb el suport del Consell Assessor de Medi Ambient, per a tenir un catàleg degudament datat amb tota la informació disponible de cada exemplar amb la finalitat de tenir una referència dels arbres més importants d’Algemesí”, assegura el regidor de Medi Ambient, Vicent Felici.

Comparteix

Icona de pantalla completa