Diari La Veu del País Valencià
Treballadors de RTVV recordaran davant la Generalitat el primer mes del tancament

EFE / València

La protesta es realitzarà a les 12.19 hores, moment en què va ser desconnectada el senyal de la televisió pública dotze hores després que una edició especial del Diari Oficial valencià publicara l’acord del Consell per al cessament de les emissions dels serveis de RTVV.

Un mes després a aqueix divendres 29 de novembre, els treballadors recordaran la seua resistència i l’emissió que van realitzar en directe des de la mitjanit, fins que diversos policies van fer efectiu el tancament de Nou.

Els treballadors van realitzar un programa especial en directe a l’espera de la suspensió de les emissions, que va acabar amb el fos a negre de vint-i-quatre anys d’història de RTVV, just 24 dies després que l’Executiu autonòmic presidit per Alberto Fabra anunciara la seua intenció de tancar l’empresa pública després de la sentència que anul·lava l’ERO previst per a vora 1.100 empleats.

Des d’aqueix moment, treballadors de la radiotelevisió han portat les seues protestes a quasi tots els actes programats per Presidència de la Generalitat, amb una forta presència policial.

Una de les concentracions fixes ha sigut la realitzada tots els divendres davant el Palau de la Generalitat amb motiu del ple del Consell, que precisament hui no se celebra per les festes nadalenques.

En la convocatòria per a diumenge que ve, els treballadors recorden que el 5 de novembre el Tribunal Superior de Justícia valencià va declarar nul l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de RTVV i el Consell va anunciar el seu tancament, i el 29 de novembre “el Govern valencià va apagar RTVV”.

Per açò el 29 de desembre pretenen “fer sentir” la seua veu perquè, segons indiquen en la convocatòria, “defensem la nostra autonomia, perquè tenim dret a una informació pública, perquè estimem la nostra llengua, perquè els xiquets veuen televisió en valencià, perquè cal fomentar la nostra música, perquè nosaltres no hem creat el deute i perquè volem saber què passa en la nostra casa”.

El tancament de la radiotelevisió pública valenciana, el primer de l’Estat i el segon d’Europa, després de la grega, ha suposat també que el missatge de Nadal del president de la Generalitat s’emeta en la desconnexió territorial de TVE el 31 de desembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa