A les obres del Tram descobreixen una muralla i els baluards que caldrà protegir

Bloc-Compromís vol que la troballa siga accessible almenys visualment
5 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló

La troballa d’una muralla i uns baluards a les obres del Tram de Castelló (Plaça Borrull) han portat al grup municipal Bloc-Compromís a demanar la seua protecció. Així ho ha anunciat el portaveu del grup, Enric Nomdedéu, que ha manifestat que presentaran una declaració institucional a l'Ajuntament i una proposició en les Corts Valencianes perquè des de les Conselleries de Cultura i de Transports s'actue d'immediat. Consideren que cal protegir i a la vegada, posar en valor i difondre la muralla i els baluards.

El regidor del Bloc-Compromís ha explicat que ʺla declaració institucional plantejarà que el ple inste a la Conselleria de Cultura perquè defense el patrimoni local de Castelló, com també a ordenar la conservació i posada en valor d'aquests vestigis de la nostra històriaʺ. ʺLa nostra ciutat no va sobrada d’elements patrimonials d'aquesta magnitud, i menys encara que siguen trobats en un espai públic, de manera que cap particular es pot veure perjudicatʺ, ha continuat Nomdedéu.

A més a més, el fet que hagen estat trobats a només 40 centímetres de fondària, ha afegit ʺfa que es puguen deixar visibles (per exemple, amb paviment transparent)ʺ. ʺEntenem, doncs, que des de Conselleria de Cultura s'ha d'actuar, conjuntament amb la de Transports, responsable de l'obra, per tal que la troballa siga accessible almenys visualment, i que s'incorpore a la urbanització de les obres del Tramʺ.

next