Diari La Veu del País Valencià
Educació suprimirà el Batxillerat en l’IES Ximén d’Urrea de l’Alcora

EFE / València.

L’institut de Secundària Ximén d’Urrea de l’Alcora deixarà d’impartir Batxillerat el pròxim curs i els 140 alumnes que cursen aquests estudis es traslladaran al centre l’Alcalatén de la mateixa població.

Així ho ha denunciat hui el sindicat CCOO, que assenyala que la decisió adoptada “per la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de l’Alcora” es va conéixer el passat 24 de desembre i s’ha pres “de manera unilateral, sense consultar al centre ni a les poblacions de la comarca de les quals procedeixen molts d’aquests estudiants de Batxillerat”.

La portaveu de CCOO a Castelló, Xelo Valls, alerta a més que aquest canvi en la planificació del centre implicarà també una modificació en les plantilles docents, i tem que s’aprofite per a reduir el nombre de professors.

Actualment són 15 els docents que imparteixen classes en els cursos de Batxillerat de l’IES Ximén d’Urrea de l’Alcora, segons el sindicat.

La Conselleria no ha facilitat la seua versió, encara que en una reunió mantinguda aquesta mateixa setmana entre la responsable d’Educació, María José Catalá, i l’alcaldessa de l’Alcora, Merche Mallol, Educació va anunciar que s’ampliarà l’IES l’Alcalatén per a acollir els alumnes que cursen actualment Batxillerat en aules prefabricades en el Ximén d’Urrea.

Valls assenyala sobre aquest tema que els arguments donats per Educació són “veritats a mig fer” i denúncia que primer prenen la decisió sense consultar “i després aporten els arguments”.

“Justifiquen el canvi al·legant que d’aquesta manera eliminaran els barracons en els quals estudien aquests 140 alumnes, però no diuen quina ampliació faran en el centre al qual seran traslladats, en què consistirà ni què costarà l’adequació”, ha criticat Xelo Valls.

Dilluns que ve, 30 de desembre, es reunirà el Consell Escolar Municipal per a abordar aquesta qüestió, una reunió que s’havia d’haver celebrat “abans de decidir res”, afig.

Els professors del Ximén d’Urrea insten a Educació en un comunicat que es faça l’ampliació en aquest centre en lloc de fer-la en l’Alcalatén, “si l’argument que dóna és que amb la supressió del Batxillerat s’acabaran els barracons”.

Comparteix

Icona de pantalla completa