Diari La Veu del País Valencià
Compromís reclama al PP que assumisca responsabilitats pels Palau de les Arts
RedactaVeu / València.

El grup parlamentari Compromís ha exigit hui al govern del PP assumisca la seua responsabilitat per la caiguda de part de la coberta del Palau de Les Arts que ha obligat al seu tancament. Així mateix la coalició reclama que es demanen les indemnitzacions que calga a l’empresa del arquitecte Santiago Calatrava i s’assegure que qualsevol persona que passege per les rodalies d’aquest edifici ho faça amb total seguretat.

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha recordat que “el passat més de gener des de Compromís ja denunciàrem el deteriorament de la coberta del Palau de Les Arts, un edifici de Calatrava que va estar pressupostat en uns 100 milions d’euros i acabà costant-ne 480”.

“Era perceptible per a tot el que passara pels voltants d’aquest edifici que la capa exterior de trencadís estava malmesa i hi havia perill de despreniments. A la nostra denúncia sobre l’estat lamentable de la coberta del Palau el govern del PP respongué que exageràvem i alarmàvem innecessàriament la població i fins i tot asseguraren que un informe intern descartava el perill de despreniments. Ja veiem que eixe informe no va ser realitzat correctament perquè només uns mesos després, unes ratxes de vent fortes, han obligat a tancar el Palau per despreniments”.

Per a Oltra “la credibilitat del govern del PP sobre aquest assumpte està sota mínims perquè també anunciaren, el passat més de juny, a Les Corts que anaven a demanar un altre informe a la UTE de empreses constructores perquè diagnosticaren el problema de la coberta del Palau i quina hauria de ser la solució tècnica. Un informe del que mai més hem sabut”.

“Per tant el deteriorament del Palau de Les Arts i el perill de despreniment no li ve de nou al govern del PP. El Consell ha de ser responsable per una vegada de la seua nefasta acció de govern i que l’empresa de Calatrava es faça càrrec de les despeses que ocasionarà haver d’arreglar la coberta del Palau, què òbviament per l’edat dels edificis no hauria de tenir aquests desperfectes, que tenen a veure amb un vici d’origen, en una mala construcció, com denunciàrem fa mesos”.

Des de Compromís es reclama que experts independents, que no tinguen el conflicte d’interessos evident de la UTE que va construir el Palau, avaluen amb objectivitat la situació real de la coberta i que es prenguen les mesures tècniques perquè no hi haja perill de despreniments.

Comparteix

Icona de pantalla completa