Diari La Veu del País Valencià
L’ interior del País Valencià espera una ocupació del 75% a la Nit de Cap d’Any
EFE / Castelló

Els hotels i allotjaments rurals de l’interior del País Valencià esperen aconseguir una ocupació del 75% a la Nit de Cap d’Any, segons ha afirmat el conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch.

Aquestes estimacions es desprenen d’una enquesta telefònica realitzada per la Conselleria a una mostra d’establiments hotelers del País Valencià per a conèixer les seues expectatives d’ocupació per als últims dies de 2013.

En una visita a Montanejos, Buch ha assegurat que els establiments esperen aconseguir una ocupació vora el 75% a la Nit de Cap d’Any, encara que és possible que les xifres s’incrementen “gràcies a les reserves d’última hora”.

El conseller ha explicat que, segons aquestes estimacions, les cases rurals del País Valencià compten amb una previsió d’ocupació d’un 55% per al període del 28 al 31 de desembre.

Si es té en compte solament la nit del 31 de desembre a l’1 de gener, el percentatge d’ocupació s’eleva vora el 80% en el cas d’allotjaments rurals que es lloguen complets, ha afegit.

Quant a les previsions del sector hoteler, Buch ha destacat les perspectives a les comarques del nord, d’un 51,27% per al període del 28 al 31 de desembre, i més del 76% a la Nit de Cap d’Any, i a les comarques del sud, on es preveu un 55,68% per a tot el pont i més del 68% per al dia 31.

D’altra banda, l’ocupació al litoral es preveu que augmente en més de 5 punts en comparació dels resultats obtinguts en 2012. Així, l’ocupació estimada per al pont és del 68,8% i a la Nit de Cap d’Any del 74,4%, la qual cosa es tradueix en 5,46 punts per sobre de l’última nit de l’any anterior.

En aquest sentit, Buch ha atribuït les “bones perspectives” a les zones amb més demanda estrangera, com Benidorm, que preveu una ocupació del 100%, i al litoral de les comarques del sud.

Així mateix, ha considerat que les xifres vénen avalades per “l’esforç conjunt” entre la Generalitat i els operadors del sector per a desenvolupar “accions d’impuls dels diferents productes turístics” del País Valencià al llarg de tot l’any.

En la seua visita, Buch ha destacat el valor de productes turístics com el Turisme Actiu, que la Generalitat ha cercat promoure al municipi de Montanejos amb el nou centre de bicicleta tot terreny ‘Alt Mijares’, que s’inaugurarà en 2014.

El centre, ha assegurat, representa una voluntat per convertir a les comarques d’interior en una “destinació singular amb espais d’oci, diferenciats i atractius” i formarà part de la ‘Xarxa de BTT’ del País, que ja compta amb nou centres i un centenar de rutes per practicar l’esport.

Comparteix

Icona de pantalla completa