El Consell promet mantenir el nivell de rendibilitat de la línia Xàtiva-Alcoi

La delegada del Govern assegura que les freqüències no es veuran modificades ni reduïdes
5 febrer 2013 01:00h
Europa Press / País Valencià

Mantenir el nivell de rendibilitat de la línia València-Xàtiva-Alcoi. Eixe és l’objectiu que s’han marcat la delegada del Govern al País Valencià, Paula Sánchez de León, i la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, perquè el servei seguisca vigent. Així ho han manifestat després de reunir-se amb 11 alcaldes, els pobles dels quals passa el traçat.

La consellera ha indicat que "el primer pas està donat, que és el manteniment de la líniaʺ. Bonig ha indicat que per a enguany l'Estat ha destinat en els Pressupostos Generals 2013 una línia de 100.000 euros que "òbviament no és per a inversió, però sí per a veure com es poden millorar freqüències i enllaços, i fer-la més rendible".

Les obligacions de servei públic es revisen cada dos anys -la pròxima en 2014- i "esperem que almenys siguen iguals, mentrestant nosaltres treballarem perquè siguen millors", ha apuntat la consellera. La intenció és que els índexs d'aprofitament de la línia "seguisquen pujant". També "es tracta de veure que amb xicotetes inversions es pot millorar a poc a poc la línia".

La delegada del Govern, Sánchez de León, ha recordat que la setmana passada hi hagué una reunió entre la Generalitat, la Delegació del Govern, la secretària general de Transports, i el director de Renfe, per analitzar el Pla de Racionalització dels Trens de Mitja Distància a tot l’Estat Espanyol.

Sánchez de León ha indicat que el resultat ha estat "satisfactori" perquè es van atendre les reivindicacions que des del País Valencià s'havien estat fent respecte a determinades línies, i concretament amb la línia València-Xàtiva-Alcoi.

La delegada ha destacat que el Govern ha confirmat que ʺs'anava a mantenir la línia i que no anaven a ser modificades ni reduïdes les freqüències". Sánchez de León ha reconegut que la millora de la línia és "una reivindicació històrica".

next