Diari La Veu del País Valencià
Campanya d’Aviva Santa Pola
El passat dilluns, dia 7 de març, es va presentar a la Biblioteca Central de Santa Pola la campanya d’Aviva Santa Pola: PER PASQUA, MONES I FOGASSETES. En aquesta campanya es conjuga tant la promoció de la llengua com de la cultura popular valenciana.

En l’acte de presentació intervingué en primer lloc la regidora de Normalització Lingüística: Ana Antón Ruiz, la qual, després de presentar el material de tríptics i cartells editats, va voler agrair als forns de Santa Pola la col·laboració; ja que han rebut de molt bon grat aquesta campanya i són els principals encarregats de difondre-la. A més de ser ells qui mantenen viva l’elaboració de les mones i les fogassetes.

La regidora també agraí, molt especialment, la col·laboració a Marina Ruiz que, de forma desinteressada, s’ha prestat al projecte i ha fet el disseny del cartell i del tríptic.

A continuació tingué lloc una taula redona. El primer ponent: Antoni Mas (professor de la Universitat d’Alacant) va fer una visió de les festes de Pasqua a Santa Pola des del vessant lingüístic i antropològic. P Eugènia Blasco (professora de la Universitat d’Alacant) parlà dels jocs tradicionals i en qüestionà la vigència entre la població més jove. Antonio López (dinamitzador cultural de l’Ajuntament de Santa Pola) féu una mostra de cançons típiques de Pasqua i va remarcar com s’hi podien veure recopilats els costums d’anar a menjar la mona, trencar l’ou, jugar al rotgle, estrenar vestits, etc. L’acte va estar conduït per M Àngels Sempere (tècnica lingüística de l’Ajuntament de Santa Pola).

Comparteix

Icona de pantalla completa