Diari La Veu del País Valencià
Ciscar: “El sector audiovisual eixirà reforçat després de tancar-se RTVV”
EFE / València

Ciscar ha indicat que el Consell no estima que l’extinció i liquidació d’aquesta societat provocarà “uns perjudicis” a aquest sector que “no puguen ser reparats per altres vies”, i que el cost laboral serà “menor” que mantenir “una plantilla de quasi 1.700 treballadors un any”.

Ha reconegut que en aquest procés el Govern valencià ha hagut de prendre “una sèrie de decisions molt dures”, i a partir d’ara, ha dit, tot el relacionat amb l’extinció i liquidació de la societat i amb l’ERO d’extinció de contractes laborals és competència del consell de liquidació.

El que perseguirà l’Executiu autonòmic és, segons Ciscar, que puga haver-hi “una programació en valencià on es pose de manifest la cultura i les tradicions del poble valencià en el sector audiovisual” i açò, ha indicat, és “el que s’està dissenyant actualment” encara que encara “no hi ha res tancat”. “Sí ens agradaria que com a televisió pública que és, Radiotelevisió Espanyola (RTVE) poguera participar en aquest procés”.



Pel que fa als processos judicials iniciats per treballadors i partits de l’oposició contra el tancament de RTVV, ha indicat que “fins al moment, totes les peticions de l’oposició estan sent rebutjades”.

El vicepresident del Consell ha assegurat que el més important de la reestructuració del sector públic empresarial de la Generalitat i dels EROs en empreses públiques està ja realitzat, i solament queden “algunes qüestions d’extinció de fundacions i alguna altra entitat per a 2014”.



El vicepresident ha destacat que 2013 ha sigut un any “molt difícil i complicat”, però també “d’inflexió”, i ha assegurat que “totes les mesures que s’havien de prendre que pogueren afectar el conjunt dels ciutadans ja estan totes preses”.



Ara l’important, ha dit, és resoldre la infrafinanciació del País Valencià, cosa que s’ha mostrat convençut que es produirà en 2014 amb la revisió del nou model, ja que el Consell, té “absoluta confiança” que situarà aquesta regió “com a mínim en la mitjana estatal”.



Ciscar també s’ha referit a la relació amb Catalunya per a afirmar que el Govern valencià “seguirà treballant amb el català com ho ha fet fins ara, des de la lleialtat institucional i des de la responsabilitat pensant sempre en què és millor per als valencians”.



En aquest sentit, ha considerat que no creu que el procés sobiranista promogut per Catalunya afecte la defensa de projectes “que beneficien ambdues comunitats”, com el Corredor Mediterrani.

Comparteix

Icona de pantalla completa