Diari La Veu del País Valencià
Santa Pola – ‘Think-Tank. Tancs de pensament’
L’Ajuntament de Santa Pola a través de l’Agència de Desenvolupament Local i en col·laboració amb el Centre de Recerca Marina (CIMAR), va a col·laborar amb una iniciativa de la Universitat d’Alacant denominada: “Think Tank. Tancs de pensament”, duta a terme pels alumnes de l’últim curs de Publicitat i Relacions Públiques, per a l’assignatura d’Organització d’esdeveniments i protocol.

Aquest iniciativa va a desenvolupar-se aquest dijous dia 9 en el CIMAR, i es troba oberta per a tot aquell que vulga participar, ja que l’objectiu principal d’aquest esdeveniment és reunir en un espai de pensament a diversos actors socioeconòmics per a crear oportunitats d’ocupació universitària i desenvolupament territorial.

El think tank es va a organitzar mitjançant diverses trobades simultànies, en les diferents zones del territori de la província. En cadascun de les trobades es reuniran entre 15 i 20 persones sent aquests participants actius els col·lectius d’universitaris, empresaris, emprenedors, agents de desenvolupament local de la zona en qüestió, representants de la societat civil i representants institucionals.

Aquestes trobades seran l’espai per a la generació d’idees per a propostes d’idees de resolució de problemàtiques vinculades al desenvolupament del territori, progrés empresarial i empleabilidad dels universitaris.

Per a abastar la major part del territori i poder donar cobertura a la majoria de territoris s’han escollit cinc seus o localitzacions. Les trobades es van a realitzar en les seus universitàries d’Alcoi, Petrer, CIMAR (Santa Pola), Alacant i el Viver d’empreses d’Alacant.

Per a finalitzar la jornada, l’esdeveniment conclourà en la Universitat d’Alacant amb la lectura d’una declaració de possibilitats sobre la resolució a la problemàtica plantejada en cada territori. En aquesta clausura assistiran tots agents que han participat en les trobades i tot aquell que ho desitge, i en el cas de Santa Pola, participarà l’Agència de Desenvolupament Local, així com diferents empresaris i persones rellevants del municipi.

Algunes dels temes que es van a tractar entraria dins de les qüestions relacionades amb la problemàtica de cadascun dels territoris seleccionats:

  • Quin és el sector i l’activitat predominant del municipi?
  • En relació amb cada municipi, quines problemàtiques es destaquen com més rellevant?
  • Quines empreses del territori es considera que pot col·laborar en la resolució d’aquests problemes, tenint en compte el seu nivell de quant a producció, innovació, emprendimiento, facturació i/o problemes amb el seu entorn o interns?
  • Quins professionals o personalitats es considera que destaquen per la seua labor i suport al desenvolupament local de la seua zona?
  • Compta amb algun projecte, programa o iniciativa de Responsabilitat Social amb col·lectius d’un territori que puguen formar part del desenvolupament de l’esdeveniment?

Comparteix

Icona de pantalla completa