Diari La Veu del País Valencià
Santa Pola – Primera reunió entre les persones propietàries dels horts urbans
Primera reunió entre les persones propietàries dels horts urbans i la Comissió de Seguiment

El passat dissabte 9 de juliol, es va celebrar una reunió entre les propietàries dels horts urbans del carrer Caritat i del Gran Alacant, i la Comissió de Seguiment de la regidoria de Sostenibilitat formada pel regidor de l’àrea, Alejandro Escalada, l’encarregada de l’organització, Marián Sempere, i per part del departament de jardineria, Francisco Puig.

Entre els assumptes de què es va parlar, un dels més importants va ser l’anunci de que l’empresa Hidraqua, després de les negociacions de la regidoria, considerarà el consum d’aigua del horts urbans com agrícola i, per tant, les usuàries i usuaris no hauran de pagar el cànon de sanejament, amb la qual cosa veuran com disminuïx substancialment la seua factura d’aigua. La regidoria també es va comprometre a continuar amb la formació en agricultura ecològica que ja va començar amb la celebració d’un curs fa uns mesos.

Algunes de les inquietuds transmeses per les persones propietàries van ser la possibilitat de posar sombratge i alguna taula per poder gaudir millor del temps d’oci i compartir experiències, a la qual cosa la regidoria es va comprometre a fer-ho realitat pròximament. La representació de Gran Alacant es va queixar de les parcel·les que estan sense ús en estos moments per a que l’Ajuntament li donara un nou impuls, ja que encara que estan adjudicades, no estan sent treballades. Les propietàries dels horts del carrer Caritat van demanar una de les parcel·les de l’Ajuntament per usar-la com a planter; també van plantejar la possibilitat de condicionar una zona dels horts per a la fabricació de compost i, fins i tot, es va plantejar la idea de crear una associació entre les usuàries i usuaris per a tindre més independència i poder demanar subvencions a altres administracions. Tant des dels horts del carrer Caritat com des dels de Gran Alacant es va demanar un canvi en el reglament per a poder ampliar el temps d’adjudicació de les parcel·les, que en estos moments és de 4 anys.

A la reunió, es va triar una persona en representació dels horts del carrer Caritat, Beatriz Elena Oreggia, i una altra en representació dels de Gran Alacant per a que formara part de la Comissió de Seguiment.

Esta ha sigut la primera d’un seguit de reunions, que esperem siguen tan profitoses i enriquidores com esta, que es mantindran entre la Comissió de Seguiment i les persones propietàries, per tal de recollir totes les demandes i inquietuds dels usuaris, i donar les solucions pertinents per millorar l’experiència per al desenvolupament dels horts urbans. La regidoria de Sostenibilitat està satisfeta amb la resposta de la ciutadania cap a esta iniciativa i amb les ganes que tenen els actuals propietaris de seguir endavant amb este projecte i inclús anar més enllà amb iniciatives pròpies i l’opertura de nous espais al poble.

Comparteix

Icona de pantalla completa