Diari La Veu del País Valencià
Santa Pola – Formació professional bàsica. Segona oportunitat
A través de la resolució publicada en el DOCV del 3 de juny, la Conselleria d’Educació ha autoritzat a un total de 43 centres de Secundària valencians a impartir cicles formatius de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat, dels quals 19 es troben en la província d’Alacant, 9 en la de Castelló i 14 a València.

A Santa Pola designen i autoritzen a l’IES Cap de l’Aljub a impartir el cicle de FP Bàsica de segona oportunitat denominat Cuina i Restauració.

Aquestes dades suposen un increment de 35 cicles autoritzats per al curs 2016-2017 respecte al present curs, permetent també que centres de Secundària IES puguen impartir-los, ja que fins al moment només es cursaven en centres integrats.

Cal recordar que la FPB de segona oportunitat està dirigida a persones de 17 a 29 anys desescolarizados i beneficiaris del Pla d’Ocupació Juvenil per a 2016-2017, que té com a objecte fomentar el seu empleabilidad i formació.

La sol·licitud de plaça es realitzarà de l’1 al 7 de setembre. Els requisits per a accedir a aquests estudis són els següents:

– Estar actualment desescolarizat i no haver acabat els estudis obligatoris (ESO).
– Estar actualment aturat.
– Estar inscrit en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

La documentació a presentar juntament amb la sol·licitud és: una fotocòpia de DNI i un document acreditatiu de la inscripció en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Els responsables del centre, una vegada coneguda l’assignació d’aquests ensenyaments contactem amb les regidories de Educacion i d’Ocupació per a coordinar l’acció en benefici de la població de Santa Pola.

Finalment s’ha arribat a un acord en el qual l’ADL està preparada per a ajudar a les persones interessades en el tràmit d’inscripció en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, ja que el tràmit únicament es pot realitzar de forma telemàtica, i té una complexitat mitjana-alta.

Amb aquest tràmit realitzat els interessats i interessades ja poden a realitzar la seua sol·licitud de plaça al centre educatiu de l’1 al 7 de setembre en horari de matí de 9,30 a 13,30 hores. La sol·licitud estarà disponible en la web de l’institut.
Des de l’IES Cap de l’Aljub i des de l’Ajuntament, es tenen bones expectatives amb aquest cicle formatiu, doncs totes les persones que ho concloguen podran accedir als cicles de grau mitjà.

Assenyalar que el cicle té una durada de 2 anys i els continguts són majoritàriament pràctics relacionats amb l’hostaleria, tant en l’àmbit de la cuina com en el d’atenció al ciente en sala, encara que també s’imparteixen matèries comunes agrupades en àmbits: Comunicació i societat: engloba, llengua castellana, llengua valenciana, anglès i història; Ciències aplicades: abasta matemàtiques, biologia, física i química.

Aquest cicle s’impartirà en horari de vesprada, doncs en necessitar els tallers pràctiques per a la resta de cicles de la família d’Hostaleria no és possible la seua impartició en horari de matí. En la web www.iescapdelaljub.com poden trobar més informació.

Comparteix

Icona de pantalla completa