Diari La Veu del País Valencià
Taxes per l’ús d’instal·lacions municipals a Santa Pola
Les Regidories de Cultura i Participació Ciutadana, encapçalades per Ana Antón i Samuel Ortiz, respectivament, volen informar a la ciutadania de l’aprovació de la nova Ordenança Fiscal reguladora de la Taxa per l’ús de les Instal·lacions de la Casa de la Cultura, Auditori El Palmerar, de les sales de les Biblioteques Municipals, del Centre Cívic i Social i de la Senia.
En primer lloc, aquesta ordenança regularà la cessió i l’ús dels espais públics anteriorment esmentats, amb l’objectiu d’aconseguir que l’accés de tota la ciutadania als mateixos, posant l’accent principalment en les associacions sense ànim de lucre de la localitat, sigui equitatiu.
Per a això, es regularà la cessió d’aquests espais perquè totes les associacions santapoleras puguin realitzar festivals benèfics, sense haver de pagar cap tipus de taxa, amb l’única condició que es realitzi un festival per associació i any. Això permetrà que tots els col·lectius de la localitat tinguin l’oportunitat de comptar amb les instal·lacions municipals per poder realitzar les gales benèfiques amb les quals sufraguen part de les seves despeses i gràcies a les quals poden donar serveis tant als seus socis/as com al conjunt de la societat santapolera.
D’altra banda, també s’ha aprovat la modificació de l’Ordenança Fiscal que regula les taxes per la realització de cursos i tallers impartits en Centres Municipals, de tal forma que s’han normalitzat els preus d’aquests cursos i tallers perquè siguin més proporcionals, en funció del nombre d’hores dels mateixos (atès que no és just que es cobri el mateix import a una persona que va a realitzar un taller de 70 hores que una que va a realitzar un taller de 115 hores).
A més, com és característic de l’actual Equip de Govern, s’han aprovat descomptes per a les persones amb discapacitat igual o superior al 33 % (els qui només hauran d’abonar la matrícula, quedant exemptes del pagament de la taxa) i para parats/as de llarga durada (d’un 25 %).
També, es vol posar de manifest que, davant la gran demanda d’aquests cursos i tallers, s’ha decidit que l’ordre d’inscripció sigui per sorteig (i no per ordre de sol·licitud, com es venia fent fins ara, i que penalitzava a les persones que no podien acudir el primer dia que s’obria la matrícula), prioritzant a les persones empadronades en el nostre municipi.
Finalment, tot això s’ha realitzat tenint com a objectiu el poder unificar els imports de les taxes que es cobren en el nucli urbà i en Gran Alacant, oferint així un tracte igualitari a totes les persones empadronades a Santa Pola, de tal forma que es preveu que l’any que ve les tarifes siguin les mateixes, independentment d’on resideixi el/la ciutadà/a.

Comparteix

Icona de pantalla completa