Diari La Veu del País Valencià
Comença el termini d’inscripció en el Consell de Cultura de Santa Pola
LA CONCEJALIA DE CULTURA COMUNICA L’OBERTURA DEL TERMINI D’INSCRIPCIÓ EN EL CONSELL DE CULTURA.

El Consell de Cultura de Santa Pola va entrar en vigor el passat 25 d’octubre de 2016. Aquest Consell és l’òrgan consultiu i assessor que ha creat l’Ajuntament de Santa Pola, amb l’objectiu de fomentar la col·laboració i implicació ciutadana en els assumptes municipals relacionats amb la Cultura i l’Art, i de conservar el Patrimoni cultural i artístic existent i enriquir-ho.

Podran participar totes les persones empadronades i les associacions culturals. Aquestes, entre altres coses, podran realitzar propostes d’activitats culturals i participar en la seva realització; assessorar a l’Ajuntament en matèria cultural mitjançant informes; formular propostes d’actuació sobre problemes del sector; o impulsar i recolzar relacions amb organismes culturals, tant públics com a privats.

El Consell es divideix en Ple del Consell i Comissions de Treball. Aquestes Comissions tindran com a comesa principal recollir les aspiracions, propostes, idees i suggeriments de la ciutadania per al seu trasllat al Ple del Consell.

S’han creat dues comissions de treball inicials:

a) d’Arts Plàstiques, Visuals i Gràfiques, i de normalització lingüística.

b) d’Arts Escèniques i Musicals.

L’Ajuntament obre un termini de vint dies naturals, a fi que totes aquelles persones que vulguin puguin apuntar-se a qualsevol d’aquestes Comissions de Treball. Aquest termini comença el dia 30 de novembre i acaba el 19 de desembre, tots dos inclusivament. La sol·licitud haurà de realitzar-se a través d’un escrit dirigit a l’Alcaldia-Presidència davant el Registre d’Entrada, situat en la planta baixa de l’Ajuntament.

Una vegada transcorregut el període anterior, es publicarà la llista de les persones que integren cada Comissió de Treball, i es concedirà un termini de cinc dies per a esmena d’errors.

Conclòs el procediment descrit, es convocarà el dia, hora i lloc de la constitució de les diferents Comissions, que previsiblement se celebraran al gener.
Passats aquests terminis, qualsevol persona podrà inscriure’s en el Cens en igualtat de condicions que la resta dels membres.

Quant a la participació en el Ple del Consell, podrà haver-hi fins a 4 persones representants de cadascuna de les Comissions de Treball. Aquestes seran designades per les pròpies Comissions després de la primera reunió que mantinguin. També podran ser-ho, amb veu però sense vot, les persones que tinguin interès a participar i que sol·licitin la seva inclusió mitjançant sol·licitud dirigida a Alcaldia, davant el Registre d’Entrada de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Santa Pola, vol posar en relleu que en la composició del Ple del Consell es perseguirà la presència equilibrada de dones i homes, de tal manera que cap dels sexes pugui representar més del 60% del total.

Tota la informació relativa al Consell de Cultura (llistats definitius, convocatòries, etc) es publicarà a la web de l’Ajuntament, així com a les seves xarxes socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa