Diari La Veu del País Valencià
I setmana de repoblació escolar
I SETMANA DE REPOBLACIÓ ESCOLAR A SANTA POLA

Amb motiu del Dia Internacional de l’Arbre, la regidoria de Sostenibilitat ha organitzat una setmana de repoblació per a centres de primària del municipi i per als alumnes del TAPIS, a diversos enclaus naturals de Santa Pola.

Aquesta activitat està enfocada a un treball col·laboratiu entre l’alumnat de 6é i de 2n de primària dels diferents centres educatius, amb la intenció que aquest sistema quede instaurat al municipi i dins dels programes educatius al llarg de la vida escolar de l’alumnat. Es complementarà també amb una activitat per a les xiquetes i xiquets de 4t de primària de caràcter més didàctic a l’aula i amb activitats per a Infantil de 3 i 5 anys.

S’han utilitzat arbres i espècies arbustives autòctones resistents a la sequera i adequades a cada espai seleccionat (garrofer, espart, romer i coscolla per a les zones de mont, i Atriplex i Tamarix per la zona de les Salines), buscant una alternativa al pi, que està molt afectat en l’actualitat per diverses plagues com ara la processionària o el tomicus.

D’aquesta manera i al llarg de la seua vida escolar, l’alumnat dels col·legis de Santa Pola participarà, en cursos alterns, d’una setmana de conscienciació pel medi ambient i de coneixement del nostre privilegiat entorn natural. A més a més, seran partíceps de la restauració de zones properes al casc urbà, que la mà de l’ésser humà ha anat a poc a poc degradant.
Per últim, des de la regidoria de Sostenibilitat, volem agrair la bona predisposició dels centres per realitzar esta activitat, i la implicació en el projecte dels serveis municipals de medi ambient i jardineria.

Comparteix

Icona de pantalla completa