Diari La Veu del País Valencià
Sant Joan finalitza l’Escola de Detectius d’estiu
El divendres 29 de juliol va tindre lloc la Festa Fi d’Escola d’Estiu, Escola de Detectius 2016. Els alumnes van realitzar un xicotet festival amb balls que havien preparat per a familiars i amigos.A la festa van assistir membres de les Ampas dels Ceips organitzadores de l’Escola, membres d’Auca, qui va dur a terme l’Escola de Detectius i diferents autoritats. La Regidora de Sanitat, Esther Donate, va ser l’encarregada de tancar l’acte. L’Escola de Detectius continuarà en la primera quinzena d’agost i arribarà al seu fi definitivament en este 2016, divendres que ve 12 d’agost, ja que el dilluns 15 és dia festiu.

Al llarg d’estes dos quinzenes del mes de juliol, els alumnes de l’Escola d’Estiu han disfrutat i s’han divertit amb l’Escola de Detectius. En la primera setmana va haver-hi una primera presa de contacte on alumnes dels diferents Ceips i monitors es van conéixer i van descobrir els racons més secrets de què disposa el Ceip El Romero, on enguany s’ha dut a terme l’escola. Entre les més diverses i molt variades activitats, els xiquets han plantat les seues pròpies plantes, decorat les seues classes amb els personatges de l’escola i amb els detectius que donen nom als diferents grups que formen l’escola, la Patrulla Canina, Scooby-Doo, el detectiu Basil, Gerónimo Stilton, l’inspector Gadget, Sherlock Holmes, l’inspector Clouseau, el detectiu Conan i Mortadelo i Filemó.

Han treballat amb materials reciclatges fent instruments musicals, ulleres amb gots, cuadros… A més, els majors de l’escola van realitzar un joc per tot el poble descobrint pistes en les diferents obres d’art que conformen l’edició de Museus al carrer, coneixent noves tècniques de pintura i a diversos artistes del municipi com a Leónidas Spinelli y Toni Cuatrero que van visitar lescola.

En este mes de juliol el Ceip El Romero s’ha convertit en un museu itinerant en què corredors, aules i contornada es convertien en una explosió de color. Van descobrir també alguns dels misteris que s’amagaven entre els quadros més famosos de la història com de Miró i Picasso, tornant-los a pintar i visitant el Museu Fernando Sòria de Sant Joan dAlacant.

En els últims dies van rebre la visita d’agents de la Policia Local els que els van donar alguns consells de seguretat útils per al seu dia a dia. L’Escola de Detectius continua en la primera quinzena d’agost i arribarà al seu fi definitivament en este 2016 divendres que ve 12 d’agost, ja que el dilluns 15 es festiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa