Diari La Veu del País Valencià
Silla – I Partit Solidari entre Gitanos i Guàrdies Civils
L’estadi Vicente Morera de Silla ha acollit per primera vegada el partit de futbol d’agermanament entre membres de la Guàrdia Civil i integrants de l’Associació Solidaritat Gitana de Silla
L’estadi Vicente Morera de Silla ha acollit per primera vegada el partit de futbol d’agermanament entre membres de la Guàrdia Civil i integrants de l’Associació Solidaritat Gitana de Silla, en què s’ha imposat l’Associació Gitana, amb un resultat ampli de 5-2.

L’acte va ser apadrinat pel coronel de la Guàrdia Civil Amador Escalada Sánchez i el comandant Juan Andrés Sánchez Lopez, així com l’alcalde de Silla Vicente Zaragozá i altres regidors del consistori.

Aquesta iniciativa, duta a terme pel conegut president de l’associació Román Bernal, persegueix que s’establisquen ponts, no solament amb el cos de la benemèrita, sinó també amb l’Ajuntament de Silla i altres institucions. La màxima que es persegueix en aquesta classe de trobades és la de crear un bon ambient de convivència entre tots els veïns i deixar de banda possibles prejudicis o tòpics existents entre la comunitat gitana i la Guàrdia Civil.

Va ser una trobada plena d’esportivitat, bon ambient, animació per part de la graderia, gols i molta història a les seues esquenes, però que pretén i aconsegueix demostrar que els temps han canviat i que la integració dels gitanos en la societat segueix donant passos endavant.

Comparteix

Icona de pantalla completa