Diari La Veu del País Valencià
Un mes després del tancament de Canal 9 encara no hi ha ERO
EFE / Europa Press / València

Blanco ha tornat a lamentar el tancament “absolutament autoritari i impropi decidit pel cap del Consell, Alberto Fabra, que va emmudir la ràdio i va encegar la televisió perquè els valencians no puguen saber la corrupció, la incompetència i la mala gestió que el PP està duent a terme”.

“Quan teníem per fi una ràdio i una televisió alliberades, el PP les va tancar. Des d’EUPV ens comprometem a treballar perquè RTVV torne i no solament açò, sinó també perquè paguen les responsabilitats polítiques i penals aquells que l’han enfonsat, l’han saquejat, manipulat i censurat durant tants anys”.

Treballadors de RTVV protesten davant la Generalitat en el primer mes sense RTVV

Treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) s’han concentrat davant el Palau de la Generalitat per a protestar pel tancament d’aquesta empresa pública, quan es compleix un mes del fos a negre de Nou (antiga Canal 9) i el cessament de les emissions en Nou Ràdio (Ràdio 9).

La protesta s’ha iniciat a les 12.19 hores, moment en què va ser desconnectat el senyal de la televisió pública dotze hores després que una edició especial del Diari Oficial valencià publicara l’acord del Consell per al cessament de les emissions dels serveis de RTVV.

Els treballadors, alguns d’ells acompanyats de les seues famílies, han guardat un minut de silenci i han mostrat globus negres en record de la ràdio i la televisió públiques autonòmiques, la imatge i les veus de la qual es van apagar el passat 29 de novembre.

Abillats amb jupetins rojos contra el tancament, màscares, pancartes i cartells contra la censura i en favor de la tornada d’una RTVV en valencià i de qualitat, els empleats d’aquesta empresa pública han llançat crits contra el Consell i a favor de la dimissió d’Alberto Fabra.

Els treballadors, als qui s’han sumat alguns polítics de l’oposició, han recordat la seua resistència i l’emissió que van realitzar en directe des de la mitjanit, fins que diversos policies van fer efectiu el tancament de Nou.

La televisió valenciana va fondre a negre, després de vint-i-quatre anys d’història de RTVV i just vint-i-quatre dies després que l’Executiu autonòmic presidit per Alberto Fabra anunciara la seua intenció de tancar l’empresa pública després de la fallada que anul·lava l’ERO previst per a vora 1.100 empleats.

Comparteix

Icona de pantalla completa