Diari La Veu del País Valencià
Silla per la cura i tinença de mascotes
Es realitzen activitats als centres escolars d’ensenyament primari amb la finalitat de fomentar la convivència ciutadana i la responsabilitat social a través del respecte cap als animals de companyi

L’Ajuntament de Silla, a través de l’Àrea de Salut Pública i la Regidoria d’Educació, i en col·laboració amb PRODA, l’Hospital Veterinari Valencia Sur, la Clínica Veterinaria Silla, la Societat Protectora d’Animals i Plantes de Silla i l’ONG internacional Let’s Adopt, ha llançat una campanya de conscienciació sobre la cura i tinença d’animals de forma responsable. El projecte de convivència civicoanimal porta per nom “Silla Guau!” i consta de diverses propostes.

La primera d’aquestes és una proposta d’actuació educativa, que consisteix en la realització d’activitats als centres escolars d’ensenyament primari amb la finalitat de fomentar la convivència ciutadana i la responsabilitat social a través del respecte cap als animals de companyia. Avui s’ha iniciat al CEIP Lluís Vives i el CEIP El Patí i ha comptat amb l’assistència de la regidora d’Educació, Raquel Sánchez; la regidora de Salut Pública, Trini Martínez, i l’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá. Es preveu que durant la resta de la setmana es realitzen les jornades de formació a la resta de centres educatius.

La idea, segons l’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, és treballar amb els més xicotets educant-los en com s’ha de cuidar i què suposa tenir un gos, un gat o qualsevol altre animal a casa. En aquest sentit, Zaragozá considera que aquest projecte respon a les urgents necessitats que planteja l’escola en l’ensenyament de valors, adquirint hàbits de respecte cap als animals de companyia i béns comuns, així com hàbits de respecte per a una adequada convivència davant de la resta de la ciutadania.

Comparteix

Icona de pantalla completa