Diari La Veu del País Valencià
Els jogueters confien en les compres d’última hora per a augmentar les vendes
EFE / Alacant

La patronal estatal del joguet confia en les compres de les dates immediatament anteriors a la festivitat dels Reis Mags per a aconseguir igualar i, fins i tot millorar lleugerament la facturació de més de 1.100 milions d’euros de l’any 2012.

El president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ), José Antonio Pastor, ha explicat que encara és prompte per a conèixer les vendes d’aquest exercici encara que creu que seran semblants a les del passat any, amb una variació de l’1% positiu o negatiu.

En el context de la crisi, 2012 es va tancar amb una baixada rècord de l’11% per la qual cosa, si aquesta campanya es mantenen les vendes, sense més caiguda, la dada seria vista com “relativament bona” per Pastor.

El president de la patronal ha estimat que en les dues setmanes immediatament anteriors a Reis se solen vendre entre el 10 i 15% dels joguets anuals, una xifra que fins i tot podria ser superior enguany perquè el dia 6 de gener és dilluns i el cap de setmana previ es faran “moltes” compres.

“Enguany coincideixen bones dates en el calendari perquè es podrà dedicar el cap de setmana anterior a les compres: estem esperançats en aquest dissabte i diumenge”, ha incidit Pastor.

Com es’observa en els últims anys, hi ha una part dels consumidors que opten per avançar la compra de joguets a la fi d’octubre i principis de novembre, mentre que una altra gran part espera fins a l’últim moment, potser a l’espera d’ofertes.

En tot cas, la patronal sosté que en aquestes dates el joguet passa a ser considerat com “un producte de primera necessitat” ja que les famílies prefereixen “llevar-se de qualsevol altra cosa, menys de la il·lusió dels xiquets”.

Encara que és precipitat saber si hi ha hagut canvis en els articles més venuts, Pastor aposta perquè es mantinguen les preferències dels més xicotets, sobretot entorn de les nines i els vehicles.

Comparteix

Icona de pantalla completa