Diari La Veu del País Valencià
Puig demana a Fabra que siga “patriota” i avance les eleccions
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que “2013 ha sigut l’any de l’enfonsament, mentre que 2014 serà l’any de l’alternativa”. D’aquesta manera, ha assegurat que durant els últims mesos “s’ha visualitzat amb total clarividència el que ha sigut el fracàs de dues dècades de govern del PP”.

Per a Puig, “2014 és l’alternativa, l’esperança i la possibilitat que hi haja un canvi real a la Comunitat”, al mateix temps que ha assegurat que “els socialistes valencians estem intentant armar una gran alternativa que unisca els valencians i que siga capaç de canviar aquesta situació”. Així, ha assegurat que “nosaltres treballarem intensament per alçar una alternativa àmplia, oberta, moderada, d’esquerres i capaç d’assumir el govern de la Generalitat”, al mateix temps que ha destacat que en 2014 “estarem preparats per a governar”.

Al mateix temps, el líder dels socialistes valencians ha subratllat que “defensarem l’autogovern ací i a Madrid; farem propostes per a eixir de la crisi ací i a Madrid; igual que farem plantejant millores per al finançament i defensant el deute històric, perquè les nostres propostes i projectes seran la notícia que tape la corrupció, el balafiament i la desorientació”. Per a Puig, el PP “només té hui una proposta, que és avançar cap al passat i amenaçar els col·lectius amb l’arribada d’un tripartit, perquè no té res a oferir: és un partit de destrucció que ha demostrat que per a ells cap dret és irreversible”.

Pel que fa a aquesta qüestió, ha destacat que “tampoc cap ‘finiquitació’ de drets és irreversible, per açò l’esquerra retornarà als ciutadans aquells drets que els ha llevat el PP”.

El secretari general del PSPV ha recordat que 2014 “serà també l’any de la nostra aposta per revitalitzar aquest partit” i ha assenyalat que en el primer trimestre de l’any se celebraran eleccions primàries obertes, “una experiència que volem compartir amb els valencians per a dinamitzar la política”. En aquest sentit, ha apuntat que “obrirem el partit en canal perquè puguen participar tots els ciutadans i cogestionarem part de la sobirania dels militants amb tots els ciutadans progressistes que hi vulguen participar”.

Pel que fa a les eleccions europees, Puig ha apuntat que “són fonamentals perquè s’albire una nova Europa que cerque fórmules de cohesió social i reivindiquem de nou el model europeu d’unió”. De la mateixa manera, ha tornat a reivindicar “la necessitat de l’avançament electoral a la Comunitat, perquè la majoria de valencians demanen que es passe pàgina a aquesta situació en la qual el Govern valencià ja no té capacitat d’il·lusionar ni d’engegar nous projectes”. En aquest sentit, ha apuntat que “si de veres Fabra tinguera un mínim de patriotisme, convocaria eleccions juntament amb les europees perquè la Comunitat puga enfocar les seues respostes de futur”.

Enfonsament moral i ètic, econòmic i social

Per a Puig, l’enfonsament que ha experimentat la Comunitat en 2013 se centra en tres aspectes fonamentals: l’enfonsament ètic i moral “que ens ha portat a una profunda desmoralització col·lectiva”; l’enfonsament econòmic “que ha portat les finances i la Generalitat a ser un instrument inviable”, i l’enfonsament social “que ha generat una gran fractura entre els valencians i que a un terç els ha portat al precipici”.

Comparteix

Icona de pantalla completa