Diari La Veu del País Valencià
Benicarló – Fons FEDER per a desenvolupar l’estratègia DUSI
L’estratègia DUSI que van presentar conjuntament els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs ha estat seleccionada per a rebre el finançament del programa FEDER de creixement sostenible. Els dos municipis rebran un total de 10 milions d’euros.

El projecte presentat pels ajuntaments de Benicarló i Vinaròs per a desenvolupar l’estratègia DUSI (Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat) ha estat un dels seleccionats per a rebre el finançament del programa FEDER, segons publica avui el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Concretament, el Butlletí publica la resolució del 29 de setembre de 2016 de la Secretaria d’Estat de Pressupostos i Despeses per la qual es concedeixen ajudes de la primera convocatòria per a la selecció d’estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI) que seran cofinançades a través del Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020.

La resolució, que s’esperava des del passat mes de maig, ha estat rebuda amb gran satisfacció per part dels dos ajuntaments. L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha qualificat la resolució com «una gran notícia» i ha destacat que «aquesta inversió serà una gran oportunitat per a dissenyar i crear un nou futur per als dos municipis». Miralles ha assenyalat que «ara ens queda molta faena per davant per decidir les accions que durem a terme» i ha subratllat que «de tot això sortirà beneficiat tot el territori».

L’estratègia DUSI que van presentar a finals de gener els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs se centra en una economia basada en el coneixement i la innovació, que faça ús dels recursos d’una manera més eficaç i que promoga la cohesió social i territorial.

En aquest sentit, l’estratègia identifica un total de 16 reptes importants per als dos municipis que, a grans trets, s’emmarcarien en cinc grans àrees: els reptes climàtics (prevenir el risc d’inundacions com a mecanisme d’adaptació al canvi climàtic), els reptes ambientals (reduir el consum energètic, reduir els nivells de contaminació acústica, millorar la qualitat de l’aire, protegir el patrimoni natural…), reptes demogràfics (adaptar-se a les necessitats de la gent gran i de persones amb mobilitat reduïda i al mateix temps crear oportunitats per al desenvolupament dels joves), reptes socials (promoure la cohesió social i oferir respostes als grups més vulnerables, promoure l’accés a les noves tecnologies…) i reptes econòmics (convertir el territori en una zona atractiva per evitar que el talent se’n vaja fora, mantenir un teixit productiu diversificat, crear treball de qualitat que afavorisca la cohesió social…).

El proper dimecres, 5 d’octubre, els alcaldes dels dos municipis, Xaro Miralles i Enric Pla, explicaran el detall de les línies de treball que es posaran en marxa a partir d’ara.

Consulteu la resolució aquí: https://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-2016-9052

Comparteix

Icona de pantalla completa