Diari La Veu del País Valencià
Benicarló demana la revisió del projecte del passeig
L’Ajuntament de Benicarló ha demanat a la subdirecció general de Ports que revise el projecte de construcció d’un passeig sobre el contradic de Llevant per tal de rebaixar-ne el cost. També s’ha sol·licitat el desbloqueig del conflicte pel sortidor del port i la revisió de la taxa de bous a la mar, entre d’altres.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’ha reunit amb la subdirectora general de Ports de la Generalitat, Pilar Álvarez, per tractar diversos aspectes que afecten a la zona portuària de Benicarló. En primer lloc, la reunió, a la qual han assistit també representants de la Confraria de Pescadors, ha servit per a plantejar la necessitat de resoldre el conflicte que tenen els pescadors de Benicarló pel sortidor de gasoil del Port, que està bloquejat des de l’adjudicació del servei l’any 2005.

Paral·lelament a aquesta qüestió, la reunió també ha servit per a concretar altres temes que són competència de la Subdirecció General de Ports, com ara la construcció d’un passeig sobre el contradic de llevant (dalt de les casetes dels mariners), un projecte que la Conselleria va elaborar el 2011 i que ara, l’Ajuntament ha demanat que es revise per tal de rebaixar-ne el cost.

L’alcaldessa també ha plantejat la necessitat de construir una rotonda al final de l’avinguda del Marqués de Benicarló, atés que afecta a terrenys del Port, per tal de regularitzar el trànsit. Sobre això, la subdirectora ha indicat que des de la Generalitat no hi veu cap problema i que s’aprovarà una vegada s’envie el projecte.

Una altra de les reivindicacions que s’han plantejat ha estat la revisió de la taxa que ha d’abonar l’Ajuntament per la celebració dels bous a la mar i, finalment, l’alcaldessa i la subdirectora han tractat la possibilitat de catalogar la platja de la Mar Xica com a platja natural o no. En aquest sentit, Pilar Álvarez ha assenyalat que la platja s’inclourà en el Pativel (Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral), que sortirà a exposició pública el proper mes de novembre.

Miralles també ha demanat que, d’acord amb la llei de Ports, s’elabore la DEUP (Delimitació d’Espais i Usos del Port), per tal de regular els usos del Port de Benicarló.

Comparteix

Icona de pantalla completa