Diari La Veu del País Valencià
El passeig sud de Benicarló portarà el nom de Manuel Azaña
El Ple ha aprovat la proposta de denominació del passeig sud de Benicarló com a passeig de Manuel Azaña, darrer president de la República Espanyola i autor de l’obra ‘La velada en Benicarló’. L’Ajuntament està estudiant l’organització d’unes jornades al voltant de la figura d’Azaña en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcalá de Henares.

L’últim president de la II República Espanyola i reconegut periodista i escriptor, Manuel Azaña, donarà nom al nou vial que transcorre entre la platja del Morrongo i la platja del Gurugú, segons ha aprovat la sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Benicarló corresponent al mes d’octubre. La proposta ha sortit endavant amb els vots a favor de l’equip de govern (PSPV-PSOE i la coalició Compromís-ERPV), els vots en contra del PP i l’abstenció de Ciudadanos.

Manuel Azaña (Alcalá de Henares, 1880-Montauban, 1940) va ser un dels polítics i oradors més importants en la política espanyola del segle XX, a més d’un notable periodista i escriptor i va ser guardonat amb el Premi Nacional de Literatura el 1926 per la biografia ‘La vida de Juan Valera’. La seua obra més coneguda és el diàleg ‘La velada en Benicarló’, a través de la qual reflexiona sobre la realitat política espanyola dels anys 30, mentre s’allotjava al Parador de Benicarló. Els seus diaris, a més, són un dels documents més importants per al coneixement del moment històric en què va viure. El polític i escriptor ja va comptar amb un carrer a Benicarló entre el 1985 i el 1989 (l’actual carrer de Càlig).

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha destacat que «és de justícia que la nostra ciutat dedique un carrer a aquest il·lustre personatge» i ha anunciat que l’Ajuntament està estudiant l’organització d’unes jornades al voltant de la figura d’Azaña en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcalá de Henares, ciutat natal del polític i escriptor.

Comparteix

Icona de pantalla completa