Diari La Veu del País Valencià
L’Escola d’Acollida de Benicarló, un model d’integració i acolliment
Els participants en l’última edició de l’Escola d’Acollida han rebut el diploma acreditatiu del curs que s’ha impartit al llarg dels últims mesos. L’objectiu principal d’aquesta Escola d’Acollida, que es du a terme des de fa set anys, és facilitar la integració de les persones nouvingudes.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha entregat els diplomes als 26 alumnes procedents del Marroc, Ucraïna, Senegal, Algèria i Colòmbia que han participat enguany en l’Escola d’Acollida, un programa voluntari de comprensió i formació que garanteix a les persones nouvingudes el coneixement dels valors i regles de convivència democràtica per tal que puguen millorar la qualitat de la seua integració.

Durant el curs, els alumnes reben formació en legislació, estructura política, cultura, geografia i història i els idiomes oficials de la Comunitat Valenciana, així com les implicacions de la diversitat cultural i els valors i regles de la convivència.

Escudero ha explicat que d’aquesta manera «es pretén dotar d’autonomia personal als nous ciutadans per tal que puguen exercir plenament la seua ciutadania dins la societat valenciana i benicarlanda».

La regidora ha expressat l’agraïment de l’Ajuntament al professorat que ha impartit aquesta Escola d’Acollida, persones qualificades que de manera voluntària s’han oferit a compartir els seus coneixement amb els nouvinguts. «Representen la voluntat de la societat benicarlanda per acollir, i ho fan amb la millor carta de presentació, l’altruisme i ganes de transmetre l’estima per la seua terra».

Marta Escudero ha aprofitat l’acte de lliurament de diplomes per a reclamar «polítiques àmplies de gestió de la diversitat», com les que es treballen dia a dia des de l’Àrea de Benestar Social i l’oficina Amics (Agència de Mediació per a la Integració i Convivència Social). La regidora ha reivindicat «una integració real en qüestions bàsiques com la sanitat, l’educació, la formació, i l’ocupació. I sobretot, el compromís de tota la societat per a assegurar que els nouvinguts tinguen una participació completa en la vida pública i una integració plena i real».

Comparteix

Icona de pantalla completa