Diari La Veu del País Valencià
Benicarló mostra tot el seu potencial turístic en un vídeo sobre les Falles
Les Falles de Benicarló són el fil conductor d’un magnífic vídeo promocional que ha llançat la Regidoria de Turisme per a mostrar tot el potencial turístic de la ciutat. El vídeo, editat en quatre idiomes, s’ha pensat com una ferramenta de treball per a tots els agents turístics.

La Regidoria de Turisme ha presentat avui un vídeo promocional sobre Benicarló que se centra especialment en la festa de les Falles però que vol ser una finestra oberta a totes les potencialitats turístiques del municipi. Es tracta d’un treball de 2,5 minuts que descriu el caràcter obert i participatiu de les Falles i que s’ha pensat com una ferramenta de treball destinada a tots els agents turístics (allotjaments, agències, hostaleria, touroperadors, comissions fallers, etc.), per tal que la utilitzen amb l’objectiu de promocionar Benicarló i les seues Falles.

«Aquest no és un vídeo per als fallers -ha remarcat la regidora de Turisme, Rosana Marzá-, sinó un vídeo turístic que pretén mostrar com són de particulars les Falles de Benicarló, que convida a la gent a vindre i a viure l’experiència mediterrània i fallera que els oferim i que disfruten de la resta de recursos que els oferim».

En aquest sentit, la regidora ha destacat que «el Pla Estratègic de Turisme que s’està elaborant identifica les Falles com un dels principals esdeveniments turístics de Benicarló, un element singular que ens diferencia de la resta de destinacions i que hem d’aprofitar des del punt de vista turístic». «A més -ha afegit la regidora-, el fet que les Falles hagen estat declarades Patrimoni de la Humanitat reforça aquest sentit turístic de les Falles. Ens hem d’esforçar per obrir-nos al turisme, ja que és, sense dubte, una de les principals fonts de riquesa que tenim».

Per la seua banda, el regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, ha qualificat de «regal» aquest vídeo promocional i ha afegit que «els fallers podem estar contents perquè per primera vegada -en referència al Pla Estratègic de Turisme-, la festa de les falles està contemplada com a paquet turístic. És la primera vegada en molts anys que l’Ajuntament aposta tan fort per aquesta festa». Añó ha reconegut que les Falles «són un motor econòmic importantíssim en la nostra ciutat» i ha assegurat que «des de l’Ajuntament estarem al costat de les Falles en tot allò que siga necessari».

Com a portaveu del sector hoteler, Fermín Martín, director del Parador de Benicarló, ha felicitat a la Regidoria de Turisme pel vídeo i ha destacat que és molt important disposar d’una ferramenta com aquesta. «Hem de pensar -ha assenyalat el director del Parador- que cada any passen 50.000 persones pel Parador, i aquests tipus de vídeos són els que ens permeten vendre la nostra ciutat». «Tant de bo continuem amb molts més vídeos per a ensenyar i promocionar tot el que tenim a Benicarló».

Sobre l’elaboració del vídeo, el seu realitzador, Jordi Marzà, de l’empresa Mediarec, ha destacat que el procés creatiu s’ha centrat en criteris estètics i promocionals on la música ha tingut un protagonisme especial que serveix de fil conductor. «Hem intentat lluir tots els encants turístics de Benicarló fent un recorregut pels elements de la festa de les Falles». Marzá ha reconegut que ha estat un treball intens (19 hores de gravació per a 2,5 minuts que dura el vídeo) i ha subratllat que «hem treballat per a fer una eina de treball que ens ajude a promocionar el millor de Benicarló».

La regidora de Turisme ha finalitzat la presentació agraint a totes les persones, entitats i empreses que han col·laborat en l’elaboració del vídeo, des de Renfe fins a la Junta Local Fallera passant per l’equip del Parador de Turisme, l’empresa Mediarec i totes aquelles persones que, de manera desinteressada, han col·laborat en el projecte.

L’acte ha comptat amb la presència del regidor de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs, Doménec Fontanet, nombrosos representants d’allotjaments turístics de Benicarló i membres de les comissions falleres de la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa