Morera: ʺLes Corts estan paralitzades pels pactes secrets entre PP i PSPVʺ

Assegura que els dos partits estan pactant temes, entre d’altres, la reforma de l’Estatut
5 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu de Compromís al parlament valencià, ha mostrat el malestar de la formació per la paràlisi total que pateixen les Corts Valencianes. Segons ha reconegut Morera als mitjans de comunicació, en la compareixença posterior a la junta de síndics, "és una vergonya que ens facen perdre el temps de manera tan miserable. Estem sense activitat a la cambra perquè PP i PSPV estan pactant i fins que no estiga tot ben pastat no ho portaran a les Corts".

Com a prova d’eixes afirmacions, Morera ha recordat que tots dos partits, "estan pactant les gestores de les caixes d'estalvi. S'estan mirant les reformes i els canvis a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), el Consell Valencià de Cultura (CVC), la reforma de l'Estatut i la nostra visió és que, fins que no ho tinguen tot pactat, no es mouran ni vindran a les Corts".

Morera ha insistit que el govern valencià "està totalment absent de la realitat i, el pitjor de tot és que ens fan perdre el temps perquè no dóna respostes i amb un president que no compareixerà fins a finals de febrer, ens deixa una gran sensació d'estafa".

"No hi ha propostes per part del Consell i no consentirem que les mesures que vinguen a anunciar-nos a les Corts siguen més retallades. O parlem clar o no hi ha res a fer", segons Morera, qui ha criticat al govern de Fabra per no fer res; ni tan sols personar-se al ʹcas Nóosʹ, per recuperar encara que siguen un parell del milions furtats per una banda de criminals, com diu el jutge".

Mentre les Corts estan paralitzades, "el que no ha cessat ni un moment són les pràctiques que atempten contra el nostre territori i la nostra salut", segons ha explicat Morera, qui ha presentat així al diputat Juan Ponce per a denunciar la permissivitat del Consell a l'hora d'autoritzar les prospeccions al nord del País Valencià.

next