Diari La Veu del País Valencià
Torres (PSPV): “Cotino ha quedat en evidència”
RedactaVeu / València

El síndic del PSPV, Antonio Torres, ha destacat que el president de Les Corts, Juan Cotino, “ha quedat en evidència per haver d’explicar davant el jutge el que s’ha negat a fer en el parlament”, perquè ara és la justícia qui l’obliga a fer-ho” i ha insistit “que no es pot entendre que les empreses de la seua família hagen facturat a la Generalitat Valenciana en els últims anys per sobre dels mil milions d’euros”.

De fet, tal com ha apuntat, “aquest fet en qualsevol altra autonomia suposaria un escàndol de primera magnitud”, això contrasta amb que “per a Cotino sembla d’allò més normal que les empreses de la seua família hagen estat facturant sistemàticament quantitats multimilionàries”.

Al mateix temps, ha destacat que “és molt poc exemplarizant que un jutge de l’Audiència Nacional haja hagut d’emplaçar per segona vegada al president de Les Corts per a interrogar-lo sobre el que ell coneix en relació a les empreses de la seua família”. Al mateix temps, ha recordat que Cotino “s’ha negat sempre a donar explicacions polítiques en el Parlament valencià, tant en la seua època com a conseller de Benestar Social com ara, que ocupa el càrrec de president de la cambra”.

Finançament irregular del PP

D’altra banda, i pel que fa a l’informe de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que certifica que el PP va finançar de forma irregular actes a través de la trama ‘Gürtel’, el portaveu del grup socialista en Les Corts ha destacat que “el PP té moltes explicacions que donar als jutges, però també als ciutadans”. En aquest sentit, ha recordat que “ningú ha volgut comparèixer en la cambra valenciana per a explicar com es van pagar determinades factures ni de quina manera es van gastar els diners de les arques públiques”.

Així, ha tornat a fer al·lusió a les “inexistents línies roges de Fabra”, així com “a la seua falta de consciència i responsabilitat política, ja que manté a quasi una desena de diputats imputats i veta qualsevol compareixença o comissió de recerca sol·licitada per l’oposició per a aclarir la gestió que durant els últims anys han fet des del Consell”.

Comparteix

Icona de pantalla completa