Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València dóna més de 528.000€ a la Casa Bressol Santa Isabel des de 1991
RedactaVeu / València

Des del 1991, any d’arribada de Barberà a l’alcaldia, l’Ajuntament ha concedit més de 528.000 € a la Casa Bressol Santa Isabel, el que fa una mitjana de 20.600 € anuals. La xifra s’ha incrementant progressivament des de les 60.000 pesetes, 360 €, del 1991 fins als 36.000 € del 2004. Ja al 2012, es van concedir més de 20.000 €.

Compromís ja va denunciar la concessió al 2011 d’Honors i Distincions de la Ciutat a la Casa Bressol Santa Isabel, perquè la directora, Sor Aurora Gallego, està acusada de greus delictes, en un dels casos més grisos de la nostra història. Al 2012 després de la demanda interposada per un grup de 21 valencians i valencianes, el tribunal va resoldre que Casa Bressol Santa Isabel tenia l’obligació de lliurar als solicitants tota la documentació dels seus arxius que fan referència a les mares biològiques, però l’entitat subvencionada per l’Ajuntament de València incompleix de manera reiterada aquesta resolució judicial.

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha explicat: “Barberà subvenciona sistemàticament una entitat que obstrueix la justícia. Al mateix temps, les filles i fills volen saber qui són els seus pares biològics, perquè ja d’adults havien descobert la seua situació de fills adoptats. Alhora, els pares i mares volen saber si aquella criatura que van tindre està viva, perquè a la Casa Bressol Santa Isabel els havien dit que havien mort en el moment del part o havien nascut morts, i haurien estat donats en adopció de forma il·legal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa