Diari La Veu del País Valencià
L’IVAM ha rebut la donació de 348 obres que passen a ampliar els seus fons
EFE / València

L‘IVAM ha incrementat els seus fons en 2013 amb 348 obres resultat de les donacions efectuades al museu, per valor d’1,2 milions d’euros.

Segons han informat fonts de la Generalitat, en l’últim trimestre de l’any l’entitat va rebre el llegat de 54 obres, entre escultures, pintures, instal·lacions i dibuixos, dels artistes Emilie Brzezinski, Evarits Navarro, Anna Peters, Antonia Mir, Javier Velasco, Nino Rotllo i Jarr.

Del 2004 al 2013 s’han donat al museu 2.910 obres, la qual cosa representa el 26,6% dels seus fons. En aquest període destaquen, per la importància de la seua quantia, les donacions de Pérez Contel, Robert Rauschenberg, John Davies, Anthony Car, Cristino de Vera o Fernando Almela.

L’Institut Valencià d’Art Modern IVAM ha rebut des de la seua inauguració en 1989, nombroses donacions d’obres d’art. De les 11.373 obres que conformen els fons de l’IVAM, un 61% provenen de donacions de col·leccionistes, artistes i hereus que han considerat l’IVAM com el museu idoni per a conservar i difondre les seues creacions.

Gràcies a les donacions dels artistes, els seus hereus i particulars, l’IVAM ha arribat a ser museu de referència per a estudiar l’obra de diversos creadors com Julio González, -nucli fundacional del museu- Miquel Navarro, Equip Crònica, Gerardo Rueda, Jacques Lipchitz, Gabriel Cualladó, Ignacio Pinazo, Bernard Plossu, Eduardo Rierol, Juan Manuel Díaz Caneja, Horaci Coppola, Gabriele Basilico, Juana Francés, José Sanleón, Manolo Gil, Rafael Pérez Contel, Salvador Victoria, Andreu Alfaro, Anthony Car, Georges Zimbel, Carlos Cánovas, Grete Stern, Joan Antoni Vicent, Roberto Otero, John Davies o Cristino de Vera, entre d’altres.

L’IVAM va organitzar en 2010 la mostra ‘Donacions’ en la qual es van exhibir una selecció de més de 500 obres dels seus fons procedents de donacions i que va mostrar un recorregut per tots els corrents estètics des del segle XIX fins a l’actualitat a manera d’homenatge als artistes presents en la seua col·lecció.

En 2014 està prevista una nova presentació de les donacions efectuades entre 2010-2014, segons han indicat les mateixes fonts.

Comparteix

Icona de pantalla completa