RedactaVeu / València

El principal objectiu de la signatura de contractes programa consisteix a desenvolupar programes dirigits a disminuir l’abandó escolar i millorar els resultats acadèmics, així com el clima escolar mitjançant mesures de suport a la convivència escolar i a la coordinació entre centre i família.

Pel que fa al curs passat, en aquesta segona convocatòria s’ha incrementat el nombre de centres participants un 37%, la qual cosa mostra la “creixent implicació” dels centres per participar en programes que possibiliten la millora dels resultats educatius dels seus alumnes, segons les mateixes fonts.

Dels 1.046 centres autoritzats, 914 corresponen a centres públics i 132 són centres concertats. En els centres públics, segons el tipus d’ensenyaments impartits, 592 corresponen a centres d’Infantil i Primària i 322 corresponen a Instituts d’Educació Secundària.

Aquestes dades suposen que el 59% en els Col·legis públics i el 40% dels centres concertats ja compten amb un contracte programa, mentre que en el cas dels IES la xifra ascendeix fins al 90% dels centres.

Per a la realització de les actuacions, la Conselleria dota als centres públics de 800 llocs docents, 394 corresponents a Primària i 406 professors de Secundària, a més del reforç en els centres concertats que comptaran amb 2.800 hores, equivalents a 112 llocs docents. Aquestes dades suposen “haver quintuplicat la dotació en personal docent per als centres que desenvolupen un contracte programa”, segons la mateixa font.

Pel que fa a les aportacions econòmiques, es destinaran 4,58 milions d’euros addicionals per a despeses de funcionament de tots els centres participants en aquesta convocatòria. Aquesta xifra suposa multiplicar pràcticament per tres la quantitat destinada per la Conselleria en la convocatòria 2012-13.

El contracte programa es planteja com una mesura “flexible”, atès que cada centre fixa els seus compromisos concrets d’èxit escolar que adquireixen, i la Conselleria concedeix els recursos especials i materials addicionals que rebrà el centre en funció dels objectius que complisquen.

Comparteix

Icona de pantalla completa